3 motive pentru care sa alegi baterii termostate pentru coloana de dus

In procesul de alegere a obiectelor pentru casa este important sa iei in considerare toate aspectele si sa te informezi asupra modului in care acestea te pot avantaja. Aceasta premisa este valabila in privinta tuturor obiectelor, indiferent de utilitatea lor, dar, mai ales, a obiectelor de tip sanitar.

            Baia este o incapere in care fiecare petrece mare parte a timpului, iar echiparea acesteia trebuie sa ne asigure tot confortul necesar. De aceea, bateriile si coloanele de dus termostate reprezinta cea mai buna alegere pentru baia ta.

            Acestea ofera o serie de avantaje esentiale care te vor convinge de utilitatea lor.

Ce sunt bateriile termostate?

            Bateriile termostate reprezinta solutii moderne pentru echiparea baii tale.

            Bateria termostata, cunoscuta si sub denumirea de baterie cu termostat, reprezinta un dispozitiv nou si inteligent al carui rol este acela de mentinere la un nivel constant a temperaturii apei.

            Acestea au in componenta materiale de cea mai buna calitate, avand incorporate cea mai buna tehnologie pentru a iti asigura un maximum de confort si siguranta in momentul in care faci dus.

            De asemenea, bateriile termostate sunt disponibile intr-o gama variata de forme si modele, astfel incat sa corespunda preferintelor tale, stilulului de amenajare a baii, precum si sa se potriveasca tipului de instalatie pe care il ai.

            Printre cele mai importante avantaje ale unor astfel de baterii ale coloanelor de dus se numara urmatoarele.

Asigura confortul tau si al familiei tale

            O baterie termostata imbina apa calda si apa rece, aducandu-le la temperatura optima pe care tu o doresti. In acest fel, alegerea unei coloane de dus ce are incorporat acest tip de baterie iti asigura o temperatura constanta a apei pe intreaga durata a dusului, fara a avea grija fluctuatiilor nedorite.

            In ceea ce priveste confortul de care te poti bucura, echiparea coloanei de dus cu baterie cu termostat iti asigura avantaje precum:

  • Selectarea facila a temperaturii dorite. Bateriile termostatate au in interior discuri ceramice care se folosesc intr-un mod extrem de usor.
  • Timpul rapid de reactie la schimbarile presiunii apei. In cazul in care faci dus si alte persoane din casa folosesc apa concomitent cu tine, temperatura apei pe care o primesti nu se va schimba deloc.

Ajuta la economisirea apei si a energiei

            Datorita tehnologiilor integrate in modul de functionare al bateriilor termostatate, acestea dispun de marele avantaj de a ajuta la economisirea apei si a energiei. Acest lucru nu numai ca te va ajuta sa reduci semnificativ facturile de intretinere, insa este si foarte benefic pentru mediul inconjurator.

Cum te ajuta mai exact o baterie cu termostat sa economisesti apa si energie?

  • Acest tip de baterie seteaza apa la o temperatura constanta intr-un timp extrem de scurt. In acest mod nu va mai fi nevoie sa lasi cantitati semnificative de apa sa curga si sa se iroseasca pana cand temperatura finala va fi cea dorita de tine.
  • Bateria termostatata marca Grohe de exemplu are integrat un Ecobuton al carui rol este acela de a reduce consumul de apa. Debitul de inceput al apei va fi unul redus, de aproximativ 50% din forta totala. Cresterea debitului poate fi realizata cu o simpla apasare a acestui buton, insa te va motiva sa te gandesti mai bine inainte de a alege sa cresti nivelul debitului de apa. Insa fiecare producator are propria tehnologie care te ajuta sa economisesti atat apa, cat si energie.
  • Poti opri apa in momentele in care iti aplici gelul de dus pe corp sau samponul pe par, fara a avea stresul de a regla ulterior din nou temperatura. Odata repornita apa, temperatura acesteia setata initial va fi neschimbata.

Ofera siguranta necesara tie si celor dragi

            Bateria termostatata are incorporate functii al caror rol este acela de a reactiona la orice schimbare a sursei de alimentare cu apa. Intr-un astfel de moment, amestecul de apa rece si apa calda este reglat imediat, astfel incat temperatura apei sa ramana cea dorita.

            Un alt buton eficient al acestei baterii este butonul de siguranta care, odata activat, mentine apa la o temperatura sigura astfel incat sa fie evitata oparirea. Acest lucru este extrem de util atat in cazul in care atingi bateria in mod neintentionat si schimbi temperatura apei, cat si in cazul in care copiii umbla la reglarea temperaturii. Temperatura apei va fi mentinuta intotdeauna la un nivel sigur, fiind astfel eliminat riscul de a curge vreodata apa prea fierbinte. In plus, copiii nu vor putea dezactiva functia respectiva, folosirea butonului de catre acestia fiind prea dificila.

Trebuie sa admitem faptul ca aparitia unor tehnologii moderne ne poate fi de cele mai multe ori utila, oferindu-ne un plus de confort si siguranta. Alege cu incredere sa achizitionezi o coloana de dus cu baterie termostatata pentru ca tu si cei dragi sa va bucurati de o experienta a dusului cat mai placuta si facila.

Distribuie articolul

Leave a Reply