4 motive pentru a opta pentru o centrala pe peleti

4 motive pentru a opta pentru o centrala pe peleti

Cel mai bun sistem de incalzire trebuie sa fie comod, sa iti ofere un randament bun, sa fie usor de folosit si totodata sa fie econom. Centralele pe peleti se incadreaza cu brio in toate aceste cerinte si, chiar mai mult decat atat, vin cu o serie de avantaje greu de ignorat.

Se pune tot mai des problema investiei intr-o casa „verde” care sa nu polueze si sa fie cat mai prietenoasa cu mediul. Sistemul de incalzire trebuie sa se incadreze si el in aceasta cerinta, iar varianta utilizarii unei centrale pe peleti vine ca o solutie excelenta in acest sens.

Dupa cum bine stim deja, peletii se realizeaza din diferite deseuri din lemn, astfel incat incalzirea folosind peleti nu promoveaza defrisarile. Mai mult decat atat, o mare parte a gazelor sunt arse in interiorul cazanului, emisiile fiind astfel la un nivel aproape inexistent.

Impreuna cu echipa de la centrale-pellet.ro am pregatit cateva motive pentru care ar trebui sa iti incalzesti casa folosind cazane pe peleti. Cu siguranta exista mult mai multe, insa acestea 4 sunt doar cateva dintre cele mai importante si, credem noi, te vor convinge ca peletii reprezinta modul ideal de incalzire a locuintei pe timp de iarna.

Sunt dotate cu un rezervor integrat foarte spatios

Daca optezi pentru o centrala pe peleti nu inseamna ca trebuie sa renunti la confort. In cazul centralelor Pellet, confortul este garantat de buncarul de peleti de dimensiuni generoase care utilizeaza fiecare cm de spatiu. Mai exact, in acest buncar poate fi introdusa o cantitate de peste 180 kg de peleti.

Avantajul unui buncar generos este timpul de ardere indelungat pe care cantitatea mare de peleti il asigura. Mai exact, un buncar plin garanteaza caldura pentru mai bine de o saptamana, ceea ce nu e deloc putin.

Control inteligent

Doar pentru ca incalzirea se face folosind una dintre cele mai vechi metode de incalzire, anume arderea lemnului, nu inseamna ca aceste centrale pe peleti sunt demodate. Ba chiar in cazul centralelor Pellet regasim un sistem de control foarte inteligent conceput, de catre o echipa cu peste 30 de ani de experienta.

Echipa Waltis a conceput acest sistem de control pentru a putea fi adaptat in orice zona geografica, astfel incat centrala pe peleti se va adapta automat conditiilor la care este expusa. Practic, acest sistem garanteaza o functionare automata precum si usurinta de utilizare, fiind astfel o adevarata placere sa iti incalzesti casa folosind o centrala pe peleti.

Sunt durabile

Achizitia unei centrale este o investitie de care vei dori sa te folosesti cat mai mult timp. Ei bine, produsele Pellet 30 au peretii de 5 milimetri grosime. Practic, materialul gros reprezinta garantia faptului ca te vei bucura de o centrala rezistenta foarte mult timp, fara probleme tehnice sau alte neplaceri.

Lucrarile de intretinere sunt simplu de realizat

Pentru a curata peretii schimbatorului de caldura, tot ce ai de facut este sa folosesti maneta special conceputa in acest sens. Aceasta actioneaza 40 de turbionatoare care au functia de a indeparta mizeria si depunerile de pe peretii schimbatorului de caldura.

Aceasta manevra ar trebui efectuata saptamanal, astfel incat cazanul pe peleti sa isi pastreze randamentul bun. Dureaza doar cateva secunde, iar de aceea putem afirma ca intretinerea cazanului pe peleti este cu adevarat floare la ureche.

Top of FormAi asadar 4 motive excelente pentru care ar trebui sa investesti intr-o centrala pe peleti. Folosind-o, vei descoperi si altele.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *