4 tendinte industriale pentru componentele electronice si copaniile de echipamente

Fără categorie

Exista doua categorii principale de componente electronice, acestea putand fi defalcate in componente active si componente pasive. Componentele active se bazeaza pe o sursa de energie si sunt cele care pot da energie unui circuit. Acestea pot fi componentele de amplificare, precum tuburile de vid sau valvele, diodele tunel si tranzistoarele. 

Componentele pasive, asa cum arata si numele lor, nu pot da sau introduce energie in circuitul electronic la care sunt atasate sau coneccate. Prin urmare, acestea nu pot creste puterea unui semnal. 

Unele din tendintele oservate in utilizarea componentelor electronice, care au devenit tot mai populare in utlimii ani includ cateva aspecte care merita mentionate.

Utilizarea circuitelor imprimate 

Circuitul imprimat sau placa de circuit imprimat este o placa subtire pe care sunt asezate cipuri si alte componente electronice. O astfel de placa este formate din componente conductoare, contacte inductor, rezistente si condensatoare. Putem gasi astfel de placi in computere care au de obicei una sau chiar doua placi sau carduri. Pe masura ce creste cerinta de dezvoltarea a computerelor, placile de circuit imprimat sunt tot mai solicitate in toate domeniile tehnologiei si informatiei.

Se observa dezvoltarea industriei de fabricare a circuitelor imprimate

Fabricarea placilor de circuite imprimate, care sunt din ce in ce mai cautate in tot mai multe domenii de activitate, capata amploare. Putem spune ca industria aceasta este intr-o crestere exponentiala, in special in China unde sunt produse marea majoritate a placilor de circuit. 

Unitatile care se ocupa cu producerea componentelor electronice, produc in mod obisnuit placi de circuit imprimat, precum si componente electronice specializate. Placile de circuit goale, cunoscute si sub numele de rigide, flexibile sau nude, nu au componente electronice montate. Prin urmare, companiile producatoare de eletronice, trebuia sa imprime, sau sa fotoprinteze diverse cai pentru curentii electrici pe laminate separate.

Tendinta conectorilor electronici

Conectorii electronici sunt ultima tendinta care se poate observa atat in Statele Unite. Cat si in industria de componente electronice din Europa si Asia. Acesti conectori se pot gasi intr-o mare varietate, putand fi coaxiali, cilindrici, rack sau panou, circuit imprimat sau fibra optica. Un mare dezavantaj al tehnologiilor in schimbare este faptul ca multi conectori devin invechiti si nu mai sunt corespunzatori cerintelor actuale. Totodata, in cazul echipamentelor eletronice mai vechi, acestia se gasesc tot mai greu, ceea ce poate fi un inconvenient daca apare necesitatea unei reparatii. 

Lumea moderna se bazeaza pe componentele electronice

Diverse companii si producatori online sunt specializati in conectori si componente electronice specifice, acest lucru fiind de ajutor in cautarile realizate. In prezent, in lumea moderna, ar fi imposibil sa traim fara o singura componenta electronica, fiecare dintre ele avand propriul rol si functionalitate. Aceste componente se gasesc in aproape fiecare parte a unui calculator si sunt blocurile fundamentale ale circuitelor electrice si electronice. De asemenea, industria calculatoarelor incepe sa se bazeze tot mai mult pe circuitele pe placi de baza, plac logice si combinate intre ele, iar cateva dintre cele mai cunoscute componente de pe acestea includ inductoare, rezistente si transformatoare.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *