Accesorii pentru aranjarea unei mese de restaurant

Exista multe accesorii pentru aranjarea unei mese si uneori suntem confuzi cu privire la ce sa alegem. Daca sunteti in cautarea unui aranjament simplu de masa, atunci eficienta si utilizarea ar trebui sa fie prioritati de top. Daca vreti ceva cu adevarat special, o masa la un restaurant este o alegere minunata. Si, mai presus de toate, intr-un restaurant aranjarea si accesoriile de masa dau tot farmecul si va vor face sa simtiti intr-un mod deosebit. O masa de succes are, de asemenea, grija la detaliile si calitatea serviciului. Dar iata cateva indicatii cu privire la accesoriile folosite pentru aranjarea unei mese de restaurant daca detineti unul:

PASUL 1: Mediul

Inainte de a incepe selectarea veselei si alte tacamuri, asigurati-va ca mediul este impecabil. Retineti ca pentru a va bucura de masa, sentimentul de spatiu este de o importanta capitala. La urma urmei, v-ati inchipui o cina placuta sub scari?

Daca sunteti destul de norocos sa puteti manca afara, asigurati-va ca masa nu este intr-un loc prea insorit. De asemenea, aveti grija sa fiti protejati de vant si ca solul nu este aglomerat cu frunze si obiecte de orice fel.

In cele din urma, se pot folosi ghirlande, lumanari si alte accesorii decorative pe pereti, mobilier si chiar pe pamant, cu conditia sa nu supraincarcati spatiul. Asigurati-va ca zona de circulatie din jurul mesei este complet libera.

PASUL 2: Fata de masa

Alegeti-va fata de masa in functie de sezon, gusturi si tema eventuala a mesei, dar si forma si dimensiunea mesei. Daca aceasta din urma este rotunda, de exemplu, fetele de masa vor trebui sa fie patrate.

In ceea ce priveste pozitionarea sa, asigurati-va ca toate colturile ajung la inaltimea picioarelor pentru a le ascunde. Daca masa dvs. are un picior central, va fi mult mai usor. De asemenea, retineti ca trebuie sa aiba cadere la o inaltime de 20 pana la 40 de centimetri.

PASUL 3: Farfuriile

Pentru a sti cate persoane pot sta la o masa, calculati aproximativ 80 de centimetri pe invitat, astfel incat toata lumea sa se simta confortabil. Insa, nu mai putin de 60 de centimetri.

Apoi, aliniati marginea farfuriei, mai ales daca este patrata sau dreptunghiulara, cu marginea mesei, respectand o distanta de cativa milimetri. Aceasta nu trebuie sa depaseasca niciodata masa.

PASUL 4: Tacamurile

Tacamul trebuie asezat la 1 cm de marginea mesei. Acestea pot fi aliniate in partea de sus sau in partea inferioara, in functie de efectul dorit. Asigurati-va ca asezati furculitele in stanga, cutitele in dreapta, cutitul de branza si lingura de desert pe partea superioara a farfuriei.

In ceea ce priveste selectia si distribuirea diferitelor cutite, furculite si linguri, exista mai multe posibilitati:

– puneti toate tacamurile care vor fi folosite in timpul mesei, pozitionandu-le in ordinea utilizarii, de la exterior la interior.

– puteti plasa tacamurile de baza (cutit si furculita) la sosirea oaspetelui pe premisa ca el va lua carne. Veti aduce apoi tacamurile de la intrare in timpul serviciului si adaugati tacamuri de peste dupa cum este necesar, mentinandu-va baza.

Aplicatii surprinzatoare: Unele restaurante fac alegerea sa nu puna tacamuri la sosirea clientului si sa le aduca pe rand. Aceasta este o solutie prin care puteti sa surprindeti oaspetii dvs. sau daca masa dvs. este incarcata. In restaurantele germane se ofera chiar un singur cutit pentru a manca cu mainile carnea.

PASUL 5: Paharele

Paharele trebuie intotdeauna asezate la varful cutitului. Ele pot fi aliniate sau pozitionate intr-un triunghi.

Pentru a usura manevrarea si pentru a evita incidentele, retineti ca cel mai mare si cel mai inalt pahar trebuie intotdeauna plasat in interior. De exemplu, urmatoarea ordine va fi urmata de la interior la exterior: pahar de vin rosu, pahar de vin alb, pahar de apa.

Indicatie: Pentru ca paharele sa fie perfecte, curatati-le cu abur: turnati apa fierbinte intr-un borcan mic, tineti paharul cu fata in jos pana cand interiorul este acoperit cu abur, apoi stergeti cu o panza.

PASUL 6: Servetelele

Alegeti servetelele in functie de specificul si ingeniozitatea restaurantului. In restaurantele mari, servetelele tind sa fie simple. Cu toate acestea, puteti crea volum in doi timpi si trei miscari.

Acelasi pliere poate fi pastrata pentru toti, dar puteti alterna, de asemenea, in special in cazul numarului par, pentru a da un ritm mesei. Asezati prosopul pe farfurie sau in cel mai mare pahar.

PASUL 7: Condimente

Raspanditi condimentele pe intreaga masa pentru a le putea accesa toata lumea. Ganditi-va, de exemplu, pentru a oferi o barca de sos pentru doua sau trei persoane. De asemenea, planificati o farfurie mica pentru resturile de la anumite feluri de mancare, cum ar fi tavi de fructe de mare si le puteti schimba cand si cand. Nu uitati de clatirea degetelor daca masa necesita folosirea mainilor. Tot ce trebuie sa faceti este sa umpleti un bol de argint, sticla sau portelan cu apa calduta si adaugati o felie de lamaie.

Nu ezitati sa aveti paine, unt, sare si alte condimente si mancaruri decorative care va vor aranja masa intr-un mod deosebit.

Distribuie articolul

Leave a Reply