cum se alege portofel dama

Alegerea unui portofel de damă poate fi o provocare

Sfaturi

Portofelul este unul dintre accesoriile indispensabile pentru o femeie. Importanța sa este dată în primul rând de rolul său practic. Este de mare ajutor pentru o mai bună organizare, a banilor, a cardurilor bancare sau a altor documente și totodată poate fi un accesoriu elegant și cu stil.

Oferta de portofele dama este una foarte bogată, iar alegerea unui portofel de damă nu este chiar floare la ureche.

Venim în ajutorul tău cu mai multe sfaturi care te vor ajută să alegi cel mai bun portofel de damă pentru ține, atât din punct de vedere calitativ cât și al designului.

Portofelul de damă ar trebui să fie practic și spațios

De cele mai multe ori vei alege să iei portofelul cu ține în primul rând pentru utilitatea să. De aceea ar trebui să fie bine compartimentat și să îți pună la dispoziție spațiul de care ai nevoie.

Îți recomandăm să optezi pentru un portofel care să îți pună la dispoziție compartimente speciale pentru bancnote, carduri, monezi sau alte acte. Astfel, vei găși mult mai rapid lucrurile de care ai nevoie.

portofele dama

Mărimea unui portofel de damă este importantă. Portofelul de damă ideal nu trebuie să fie foarte mare. De aceea o compartimentare inteligență este atât de necesară. Un portofel bun trebuie să aibă dimensiuni reduse și totodată să îți pună la dispoziție suficient spațiu pentru toate lucrurile de care ai nevoie.

Pielea naturală, cel mai bun material din punct de vedere calitativ

Există o mulțime de materiale din care poate fi realizat un portofel de damă. Pielea, materialul textil sau chiar anumite metale sunt folosite deseori pentru realizarea unui portofel.

Îți dorești cu siguranță un portofel de care să te folosești mult timp dar și care să arate bine, astfel încât să faci o impresie cât mai bună atunci când îl scoți din geantă. De aceea ar trebui să optezi pentru un material de calitate. Iar recomandarea noastră este achiziționarea unui portofel de damă din piele.

Avantajele portofelelor de damă din piele

 • Au o rezistență foarte bună;
 • Au o elegantă aparte;
 • Au o textura plăcută și totodată sunt ușor de întreținut;
 • Este un material flexibil care oferă mai mult spațiu în interior;
 • Sunt foarte ușor de asortat;
 • Este un material care nu se demodează niciodată.

Chiar dacă atunci când vine vorba de portofele de damă din piele prima imagine care îți apare în minte este un portofel de culoare neagră, acesta poate fi găsit sub o mulțime de forme, modele și culori. Astfel, vei putea alege modelul care te reprezintă cel mai bine, dar și care te atrage cel mai mult.

Compartimentarea portofelului de damă

Unul dintre aspectele care necesită foarte multă atenție atunci când îți cumperi portofelul este compartimentarea acestuia. Îți cumperi un portofel întocmai pentru că nu vrei să îți ții banii, cardurile și alte acte împrăștiate prin geantă, deci organizarea reprezintă un detaliu important.

Iată care sunt cele mai importante compartimente pe care un portofel de damă ar trebui să le aibă:

 • Compartiment pentru bancnote;
 • Compartiment pentru monezi;
 • Compartimente pentru carduri;
 • Compartimente pentru acte (carte de identitate, permis de conducere);
 • Compartimente pentru cărți de vizită.

Toate acestea sunt importante pentru o mai bună organizare. Astfel, vei găși imediat ceea ce cauți.

portofel dama

Modul de închidere al unui portofel

Ai găsit un portofel din piele de calitate și cu aspect plăcut și care are totodată o compartimentare inteligență. Un ultim aspect pe care trebuie să îl verifici este sistemul de închidere al acestuia.

Nu îți dorești să găsești portofelul deschis în geantă, iar banii împrăștiați peste tot. Nu? De aceea este important că sistemul de închidere să fie cât mai bun. Pe scurt, să reziste bine în timp și totodată să nu permită deschiderea accidentală a portofelului.

La capitolul rezistență în timp sistemul de închidere cu capșa se prezintă mult mai bine decât sistemul de închidere cu fermoar.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *