calorii

Alimente care par sănătoase dar de care nutriționiștii fug

Alimentație

Chiar dacă poate că nu pare chiar așa, să ai o alimentație sănătoasă este destul de dificil. Iar asta deoarece există tot felul de capcane iar uneori pur și simplu nu știm de unde să ne informăm corect. Sunt tot felul de produse prin comerț care par a fi foarte sănătoase, dar de fapt nu sunt chiar așa ba chiar mai mult dăunează. De aceea în acest articol ne-am gândit să vorbim chiar despre acest gen de produse. Mai exact, vă prezentăm câteva alimente pe care un nutriționist nu le-ar mânca nici dacă ar fi obligat, deși am crede că ele sunt de fapt ok.

calorii

Orez expandat

Multe persoane spun că orezul expanat poate fi o alternativă pentru pâine, însă de fapt nutriționiștii fug de acesta. Are calorii puține, însă conține multă glucoză, care poate duce la probleme de sănătate dar nici cu silueta nu e foarte prietenos. Astfel, mai ești sigur că e ok să alegi orez expandat în loc de pâine?

Cereale cu titlu pompos

Prin comerț găsim o mulțime de tipuri de cereale, de la diferite firme, fiecare cu titlu mai pompos decât altul. Unele au fier, altele minerale iar unele cereale se laudă cu o mulțime de vitamine. Totuși, conform specialiștilor, vitaminizarea ori îmbogățirea cerealelor cu diferite elemente nu e o procedură chiar foarte ok, ci mai degrabă se recomandă cerealele 100% naturale și nemodificate, deoarece sunt mai sănătoase.

cereale

Sosuri dietetice

În general sosurile sunt printre cele mai dăunătoare. Au multe calorii și nu sunt deloc sănătoase. Atunci când suntem însă la dietă și consumăm în general numai salate, care nu sunt printre cele mai gustoase, sosurile dietetice par a fi o alternativă ok pentru a da puțin gust. Totuși, nu sunt prea sănătoase așa că mai bine le evităm.

sosuri

Așadar, dacă ții la sănătatea ta și la siluetă totodată, ar trebui să te ferești de produsele de mai sus.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *