Alimente de top pe care ar trebui să le consumi toamna

Deși poate că nu se bucură prea multă lume de sfârșitul verii, toamna vine fie că vrem sau fie că nu vrem. De aceea ar trebui să privim cu mai mult optimism noul sezon, mai ales că toamna există o mulțime de alimente de care te poți bucura. Noi ne-am decis să facem acest articol în care să vorbim despre cele mai bune alimente pentru organism pe care le putem găsi toamna. Astfel, consumându-le te vei bucura de o sănătate tun!

Top alimente sănătoase pe care le găsești toamna

Așadar, dacă te-ai hotărât să profiți din plin de acest sezon și să consumi toate alimentele sănătoase pe care toamna ți le pune la dispoziție, uite ce ar trebui să cumperi:

Mere

Nu de puține ori ai auzit vorba un măr pe zi ține medicul la distanță. Și e pe bună dreptate, pentru că merele sunt printre cele mai sănătoase fructe. Au calorii puține, dar multe fibre, potasiu și multe elemente sănătoase. Iar toamna merele sunt peste tot, deoarece ăsta este sezonul lor.

Struguri

Strugurii se culeg toamna, așa că prețul lor nu este foarte mare. Mai mult decât atât, au proprietăți detoxifiante dar și regenatoare și totodată multe săruri minerale și fitonutrienți. Pe lângă acestea, strugurii mai conțin foarte mult potasiu, calciu și magneziu. Pe scurt, foarte multă sănătate pentru organism.

mere si struguri toamna

Nuci

Au multe calorii, deci trebuie să le consumi cu limită. Nucile sunt foarte bogate în vitaminele B și E, iar pe lângă asta mai au și o mulțime de minerale, proteine vegetale deci fibre. Toate aceste aduc o mulțime de efecte benefice pentru organism. Nu rata nucile în acest sezon. Poți citi mai multe informații despre consumul de nuci în acest articol.

beneficii nuci

Pere

Deși poate te gândești că sunt prea dulci, asta nu reprezintă o problemă, deoarece au totodată multe fibre și totodată îți taie din pofta de dulce și din senzația de foame.

top alimente toamna pere

Dovleac

Nu doar de Halloween trebuie să căutăm dovlecei, ci în tot sezonul toamnei. Asta pentru că sunt foarte sănătoși. Are betacaroten, fier, fibre, potasiu, zinc și multe altele. Chiar și semințele de dovleac sunt foarte sănătoase.

dovleacPrune

Sub forma lor naturală, nu anumite băuturi preparate din prune, sunt foarte sănătoase. Au potasiu, magneziu, calciu, fier și multe fibre.

Așadar, acestea sunt câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le consumi mai des toamna.

Distribuie articolul

Leave a Reply