arsuri solare

Arsurile solare. Ce ar trebui să știi

Sfaturi

Suntem în sezonul când temperaturile sunt din ce în ce mai mari iar arsurile solare sunt considerate a fi una dintre cele mai mari probleme ale sezonului călduros. Pe lângă faptul că pot durea groaznic, arsurile solare mai duc și la diferite afecțiuni, iar din acest motiv trebuie să luăm mai multe măsuri de precauție, de la creme de protecție la evitarea expunerii la soare. Există însă foarte mituri greșite despre arsurile solare, iar despre acestea vrem și noi să vorbim.

arsuri solare

Se exagerează când se vorbește despre gravitatea arsurilor solare. GREȘIT!

Cu toții urmărim știrile acolo unde se vorbește deseori despre cât de periculoase pot fi arsurile solare. Iar multe persoane cred că acele știri ori buletine informative nu sunt decât de umplutură și că nu e dracu chiar atât de negru iar arsurile solare nu sunt chiar atât de periculoase. Ei bine, nimic mai fals.

Deși riscul nu este unul întocmai uriaș, s-au făcut multe studii care spun că arsurile solare pot duce în cel mai rău caz la apariția cancerului de piele, o boală extrem de gravă. Astfel, acesta este un motiv pentru care ar trebui să le eviți.

Dacă stai la umbră, atunci ești ferit de arsuri solare. FALS!

Deși pare destul de credibil, statul la umbră nu te ferește totuși de arsurile solare. Există raze directe ale soarelui dar și raze UV, pe care nu le simți și nici nu le vezi, însă ele există, așa că la fel de bine poți suferi arsuri chiar și la umbră.

Sfatul nostru este să folosești mai des creme pentru protecție împotriva razelor solare și UV, precum și o ținută adecvată cu ochelari de soare, pălărie și haine subțiri deschise la culoare, dar și să eviți expunerea la soare la orele de vârf, atunci când soarele este foarte puternic.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *