beneficii vin rosu

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu

Alimentație

Foarte multe alimente pot fi foarte sănătoase dacă sunt consumate în cantități reduse. Iar cel mai bun exemplu este vinul roșu. Nu de puține ori auzim recomandarea de a consuma câte un pahar de vin roșu pe zi. Este cu siguranță unul dintre cele mai plăcute medicamente, dar oare care sunt beneficiile vinului roșu?

Despre acestea ne-am propus noi să discutăm în acest articol. Astfel, dacă te-ai întrebat vreodată de ce este recomandat un pahar de vin roșu pe zi, cu siguranță acest articol îți va oferi răspunsurile pe care le căutai.

Antioxidant

Vinul roșu are un antioxidant foarte bun, numit melatonină. Acesta reglează ceasul biologic, iar un pahar de vin înainte de somn te ajută să dormi mai bine.

Scade tensiunea

Așa cum spuneam, consumul de vin ar trebui realizat cu responsabilitate. Un pahar de vin roșu la masă te ajută să scazi tensiunea arteriala. Mai mult decât atât, un pahar de vin previne câteva boli de inimă foarte grave.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Un pahar de vin roșu te mai poate ajuta și să reglezi nivelul zahărului din sânge. Totuși, asta nu înseamnă că este recomandat în cazul bolnavilor de diabet. Ba chiar, vinul roșu le este interzis.

Bun și pentru sănătatea creierului

A fost realizat un studiu în Spania iar concluziile sale sunt: persoanele de peste 55 de ani care consumă frecvent câte un pahar de vin roșu, au o sănătate mintală mult mai bună. Nu prezintă depresii și nici afecțiuni neurologice.

Ajută sistemul digestiv

Te-ai fi gândit că un pahar cu vin roșu ar putea fi bun și pentru sistemul digestiv? Ei bine, acesta conține polifenoli  care pot lua rolul unui pansament gastric. Astfel, mușchii stomacului se relaxeaza iar digestia este îmbunătățită.

vin rosu beneficii

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante beneficii ale vinului roșu pentru sănătate. Desigur, există și altele, dar ce să nu le descoperi la un pahar de vin roșu? 😀

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *