ulei de lavanda

Beneficiile uleiului de lavandă

Sănătate

Iubim lavanda în mod special pentru mirosul său seducător, însă totodată lavanda are și o multitudine de beneficii pentru organism. Ne putem bucura deci de o atmosferă foarte plăcută precum și de un organism mai sănătos folosind lavanda care poate fi găsită sub diferite forme. Noi vom vorbi însă despre beneficiile uleiului de lavandă.

Poți achiziționa ulei de lavandă bio de pe BioBoom.Ro, un magazin online specializat în comercialzarea de produse bio de cea mai bună calitate.

Ce beneficii are pentru organism uleiul de lavandă

Lavanda a fost apreciată încă din cele mai vechi timpuri, un exemplu fiind reglina Elisabeta I a Angliei care consuma zilnic ceai de lavandă pentru a scăpa de durerile de cap, și totodată parfumul de lavandă era preferatul sau.

La rândul lor, grecii și romanii făceau băi cu lavandă, întocmai pentru a se bucura de beneficiile sale pentru sănătate.

Iată deci câteva motive pentru care ar trebui să folosești și tu ulei de lavandă:

Te relaxează

Uleiul de lavandă are un efect relaxant și liniștitor, acesta fiind unul dintre cele mai apreciate beneficii ale sale. Poți folosi uleiul de lavandă pentru a trata agitația, nervozitatea și neliniștea, iar dacă faci un masaj cu ulei de lavandă la tâmple vei scăpa de durerile de cap și de migrene.

Totodată, uleiul de lavandă îți garantează un somn liniștit și odihnitor.

Este foarte bun pentru piele

Cu toții ne dorim o piele mereu tânără, fină și cu un aspect plăcut. În acest sens poate fi folosit uleiul de lavandă, deoarece are proprietăți sale antiseptice, antifungice și antibacteriene.

Atunci când te-ai zgâriat sau tăiat accidental, ori ai răni minore, poți folosi uleiul de lavandă pentru a trata micile probleme apărute. De asemenea, majoritatea cremelor și tratamentelor conțin lavandă, mai ales datorită efectelor sale de refacere a pielii.

beneficii ulei de lavanda

Unul dintre cele mai folosite uleiuri pentru aromaterapie

Uleiul de lavandă este ideal și pentru cei care fac aromaterapie. Iar asta datorită numeroaselor sale beneficii. Principalul motiv pentru care este preferat de către persoanele care fac aromaterapie este întocmai efectul său de relaxare.

Totodată, aromaterapia folosind uleiul de lavandă ajută și la ameliorarea problemelor respiratorii, precum tusea, astmul sau bronșita. Poți pune uleiul într-un difuzor de aromă sau, mai simplu, pune câteva picături într-o batistă pentru ca mai apoi să o folosești pentru inhalare.

Scapi de mătreață cu ajutorul lavandei

Un alt beneficiu important al uleiului de lavandă este faptul că te ajută să scapi de mătreață. Folosește ulei de lavandă atunci când faci baie, deoarece acesta te ajută totodată să scapi de problema căderii părului.

Digestia este îmbunătățită de uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă are o mulțime de beneficii, observați deja cu siguranță acest lucru. Printre beneficiile sale se află și îmbunătățirea digestiei. Poți folosi ulei de lavandă pentru a scăpa de crampele stomacale, de colici, de senzația de vomă sau de diaree.

Problemele de circulație dispar cu ajutorul uleiului de lavandă

Dacă ai probleme cu circulația și vrei să scapi de ele în mod natural, poți urma o cură cu iulei de lavandă timp de o luna. Folosește ulei de lavandă natural pentru administrare internă.

Mâinile și picioarele reci pot fi tratate și ele cu ajutorul uleiului de lavandă. Mai exact, trebuie doar să le masezi în fiecare zi cu ulei de lavandă, iar acesta va îmbunătăți circulația sângelui.

Acestea sunt câteva dintre beneficiile uimitoare ale uleiului de lavandă. Foloseste-l pentru a descoperi si altele.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *