Cat costa un acoperis

Cat costa un acoperis

Atunci cand iti renovezi casa sau construiesti o casa noua, ai nevoie de o suma destul de mare de bani. Acoperisul reprezinta o parte foarte importanta, ce nu ar trebui ignorata folosind materiale ieftine si de proasta calitate. In caz contrar intreaga structura ar putea avea de suferit.

Constientizand importanta unui acoperis durabil, majoritatea persoanelor se intreaba cat costa un acoperis. Impreuna cu echipa de la www.linerecomet.ro ne-am propus sa discutam pe aceasta tema si sa oferim o idee asupra costurilor necesare pentru constructia unui acoperis.

Pentru a-ti putea planifica bugetul cu exactitate, trebuie sa ai in vedere mai multi factori care te vor ajuta sa descoperi pretul total al lucrarii pe care urmeaza sa o efectuezi. Iata care sunt detaliile pe care trebuie sa le ai in vedere:

Materialul ales pentru acoperis

Materialul ales pentru acoperis este unul dintre primii factori pe care trebuie sa ii ai in vedere. Iar asta deoarece are un cuvant important de spus atunci cand se stabilesc costurile. Ce material vei folosi pentru acoperis? Vei opta pentru tigla metalica, pentru tigla ceramica sau pentru sindrila? Exista multe variante iar fiecare vine cu avantaje si dezavantaje.

Tigla metalica este una dintre optiunile cele mai frecvente, deoarece are o rezistenta foarte ridicata in timp, un pret accesibil si totodata un design atragator.

Suprafata acoperisului

Un alt detaliu important pentru stabilirea costurilor de constructie a unui acoperis este suprafata acestuia dar si geometria. Cunoscand aceste detalii, vei putea primi un cost estimativ ce poate reprezenta un foarte bun punct de plecare.

Nu uita insa ca de obicei costurile finale vor fi si mai mari in urma achizitiei tuturor accesoriilor necesare, asa cum sunt coamele, doliile, folia de protectie si altele.

Cu toate acestea, pretul pe metru patrat nu ar trebui sa reprezinte principalul criteriu dupa care alegi acoperisul casei tale. Incearca sa te consulti cu un specialist pentru a lua cea mai buna decizie astfel incat acoperisul construit sa fie cat mai durabil.

Sistemul pluvial

Un acoperis are neaparata nevoie si de un sistem pluvial. Mai exact, sistemul pluvial include jgheaburile, burlanele dar si gurile de scurgere. 

Toate acestea costa, iar daca iti doresti un sistem de pluvial de calitate, va trebui sa investesti o suma mai mare de bani. Practic, va trebui sa optezi pentru un sistem pluvial care prezinta rezistenta superioara la umiditate, la radiatiile UV dar si la diferentele de temperatura dintre sezoane.

Accesorii

Asa cum spuneam, un acoperis complet are nevoie de mai multe accesorii. Rolul accesoriilor este acela de a garanta etanseitatea precum si un design cat mai atragator. Drept urmare, va trebui sa iei in calcul si achizitia accesoriilor pentru acoperis, deoarece costurile lor pot fi destul de ridicate.

Tigla metalica, de exemplu, are nevoie de mai multe accesorii precum coamele, doliile, frontoanele, parazapezile dar si sistemul pluvial despre care vorbeam mai sus. Recomandarea noastra este sa alegi sa cumperi toate aceste accesorii de la acelasi producator, pentru a se potrivi cat mai bine, atat estetic cat si functional.

Iar in final va trebui sa cauti o echipa care sa se ocupe cu constructia acoperisului. Preturile pentru montaj pot fi destul de mari, insa profesionalismul costa iar de aceea trebuie sa cauti o echipa experimentata.

Apeland la o firma care pune accent pe profesionalism, este foarte probabil sa poti beneficia de o oferta personalizata precum si de o estimare a costurilor totale.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *