beneficii nuci

Ce beneficii aduc nucile

Alimentație

Într-un articol anterior spuneam că nucile sunt foarte bune atunci când vrei să scapi de starea de foame. Adevărul este că acesta nu este singurul lor beneficiu, ci chiar sunt niște alimente – dacă le putem numi așa – foarte apreciate de către nutriționiști. Iar asta deoarece oferă destul de multe beneficii pentru sănătate. Despre câteva dintre acestea dorim și noi să vorbim în acest articol. Așa că, dacă vrei să afli ce beneficii pentru sănătate aduc nucile, ar trebui să continui să citești acest articol.

beneficii nuci

Bune pentru sănătatea ochilor

Știai că nucile sunt bune și pentru sănătatea ochilor? Probabil că nu. Totuși, americanii au făcut mai multe studii și au ajuns la concluzia că dacă vom consuma mai des nuci, vom preveni apariția AMD, o boală care apare la bătrânețe.

Și pentru bărbați sunt nucile bune

Un alt lucru pe care probabil că nu îl știai este acela că nucile sunt recomandate și pentru a îmbunătăți fertilitatea la bărbați, deoarece acestea cresc cantitatea dar și calitatea spermei.

Iar în cazul femeilor, nucile sunt bune pentru a le feri de cancerul mamar. Consumul acestora reduce șansele apariției acestei boli cu 35%.

Bogate în fosfor

Nucile au o cantitate considerabilă de fosfor, iar acest lucru ne garantază că sunt benefice pentru oase dar și pentru dinți.

Previn anumite boli grave

Consumul a minim 30 de grame de nuci în fiecare zi previne diabetul zaharat. Mai exact, șansa ca acesta să apară scade cu 30%. De asemenea, nucile mai previn și atacurile vasculare cerebrale. Iar dacă ai tulburări de ritm cardiac, le poți trata mânânc mai des nuci.

Așadar, fiindu-vă prezentate aceste motive, sperăm că te-am convins că ai motive bine întemeiate să consumi și tu mai des nuci, pentru a avea o viață mai sănătoasă dar și pentru a te simți mai bine.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *