Ce beneficii pentru sănătate are cafeaua

Deși ni se recomandă deseori să renunțăm la cafea, adevărul este că viața fără cafea nu ar mai fi la fel de frumoasă. Este greu să ne imaginăm o zi începută altfel decât cu o ceașcă de cafea care să ne dea energie pentru întreaga zi de muncă. Așa că, la fel cum există motive pentru care cafeaua nu este considerată a fi ok, există și beneficii pe care cafea le aduce organismului.

Despre beneficiile cafelei pentru sănătate dorim să discutăm și noi. Am pregătit astfel câteva dintre beneficiile consumului de cafea, pe care ți le prezentăm mai jos.

beneficii sanatate cafea

Un stimulent foarte bun pentru creier

Așa cum ziceam, cafeaua reprezintă unul dintre cele mai bune moduri de a-ți începe ziua. Aceasta crește randamentul cerebral și fizic, deci totodată îți oferă energie și spor la locul de muncă.

Combate depresia

Cafeaua mai este apreciată și pentru capacitatea sa de a combate depresia. A fost realizat un studiu în acest sens, iar concluziile au fost că persoanele care consumă mai multă cafea zilnic, sunt mai puțin predispuse depresiile, față de persoanele care nu consumă cafea.

Foarte bună pentru piele

Știai că poți să te folosești de cafea pentru a obține o piele mai frumoasă? Mai exact, folosește zațul obținut după realizarea cafelei, pentru exfoliere. Mai exact, folosește zațul pentru a te spăla cu el, iar tenul va fi strălucitor.

Previne cancerul și diabetul zaharat

Au fost realizate mai multe studii la Harvard conform cărora persoanele care consumă cafea regulat, sunt mai puțin predispuse unor boli precum Parkinson, sau cancerul de colon. Cafeina și antioxidanții sunt cei care previn aceste boli. Totodată, consumul de cafea previne și apariția cariilor.

De asemenea, consumul de cafea în rândul femeilor previne apariția cancerului la sân.

Poți slăbi cu ajutorul cafelei

Totodată, te mai poți folosi de cafea chiar și atunci când ți-ai propus să slăbești. Cafeina stimulează secreția biliară, iar toxinele sunt eliberate mai rapid. Consumă însă cafeaua fără îndulcitori, fără lapte sau alte ingrediente. O cafea neagră, fără zahăr, scade și din pofta de mâncare.

Bună pentru ficat

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, așa că trebuie să ne gândim să îl protejăm cât mai mult cu putință. Ei bine, steatoza hepatică probabil că nu își va face apariția dacă vei consuma mai multă cafea slabă zilnic, iar un alt studiu spune că persoanele care consumă cafea au mai puține șanse de a dezvolta ciroză.

Așadar, acestea sunt câteva beneficii ale organismului pe care cafeaua le oferă.

Distribuie articolul

Leave a Reply