Consumă câte două ouă pe zi și te vei bucura de o mulțime de beneficii

Alimentație

Ouăle de găine au avut mereu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea nu sunt chiar atât de prezente în alimentația noastră precum ar trebui. De aceea ne-am gândit să facem acest articol în care să vorbim despre beneficiile pentru sănătate ale ouălelor. Mai exact, iată care sunt lucrurile bune care se întâmplă în viața ta atunci când începi să consumi câte două pe zi.

Scad șansele apariției cancerului sau a altor boli cardiovasculare

Un prim beneficiu al consumului de ouă este acela că scad șansele apariției cancerului. Iar asta deoarece ouăle conțin un nutrient numit colină, care are un rol important pentru prevenirea cancerului. Iată deci un motiv solid pentru care ar trebui să consumi mai des ouă.

Totodată, studiile spun despre colesterolul din ouă faptul că acesta este echilibrat cu fosfatide, așa că reduce producția de colesterol a organismului. Iar datorită acizilor omega-3, scad și riscurile bolilor cardiovasculare.

Vei îmbătrâni mai greu

Dacă vei consuma câte două ouă pe zi, procesul de îmbătrâni va încetini. Dispar ridurile precum și petele de pe piele.

Te ajută să slăbești

Dacă vei apela la o dietă care conține puține calorii și totodată vei consuma ouă la micul dejun, procesul de pierdere a kilogramelor va fi accelerat considerabil. Totodată, un mic dejun format din două ouă ochiuri este și sațios, deci nu vei simți nevoia să mai mănânci și altceva.

oua ochiuriBune pentru piele, păr și ficat

Ouăle mai conțin și proteine nutrititve digestibile, multă vitamina B12 precum și biotină. Toate acestea au un rol important pentru întărirea părului precum și a pielii totodată. Toxinile din ficat vor fi la rândul lor eliminate mult mai repede.

Mai mult decât atât, ouăle sunt bune și pentru îmbunătățirea vederii. Iar asta datorită conținutului bogat în luteină. Astfel, un alt beneficiu important al consumului de ouă este acela că îți îmbunătățește vederea.

Așadar, ce vei consuma mâine la micul dejun?

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *