Cum poți scăpa de durerea de dinți

Sănătate

Există foarte multe dureri greu de suportat. Iar una dintre cele mai insuportabile este cu siguranță durerea de dinți. Iar din cauza faptului că multe persoane au fobie de dentiști, această problemă este una chinuitoare și frecventă.

Medicii dentiști recomandă trecerea peste această fobie pentru a merge la un control, deoarece o astfel de durere poate ascunde probleme ale dinților tăi. Astfel, poți preveni unele probleme grave, fără a fi nevoie să faci tratamente costisitoare mai târziu.

De cele mai multe ori, durerea de dinți este cauzată de o inflamație a unui dinte sau chiar una extinsă. Inflamațiile sunt produse de carii, de un abces sau de o măsea de minte care își face apariția.

Probabil că există multe leacuri băbești sau tratamente pe internet, însă acestea nu rezolvă problema decât temporar. Într-un final tot la medicul stomatolog vei ajunge. Totuși, până atunci, poți folosi câteva metode pentru a ameliora durerea insuportabilă.

Analgezice

Una dintre cele mai bune motive cu ajutorul căreia poți scăpa de durerea de dinți este folosirea antiinflamatoarelor. Ibuprofen este doar un exemplu în acest sens. Nu face o obișnuință din luarea de pastile, deoarece acestea la rândul lor pot cauza alte probleme. Astfel, dacă problema persistă după ceva timp, soluția este stomatologul.

pastile

Sare cu apă caldă

Poți prepara o soluție în casă care să reprezinte un remediu de moment. Folosește o lingură de sare și o cană cu apă fiartă. Când aceasta s-a mai răcit, folosește soluția obținută pentru a face gărgară. Fă acest lucru de mai multe ori pe zi iar durerile de dinți ar putea dispărea.

sarePliculeț de ceai de mentă rece

De cele mai multe ori, aruncăm pliculețele de ceai după ce le folosim. Cele cu mentă ar putea însă puse la congelator, pentru ca mai apoi să fie folosite pe post de remediu atunci când apar durerile de dinți. Tot ce trebuie să faci este să pui pliculețul rece pe gingia din zona dintelui care te doare, iar mai apoi ține-l mai mult timp. Astfel, durerile pot scădea considerabil.

plic ceai

Folosește comprese reci

Folosește un compres rece pe care să îl pui lângă obraz timp de 10 minute. După o perioadă poți repeda procedeul. Gheața reduce de obicei inflamațiile.

compreseAșadar, acestea sunt metodele cu ajutorul cărora poți scăpa de durerile de dinți. Nu uita: aceste metode te pot ajuta doar temporar, pentru o rezolvare sigură a problemei fiind recomandată consultarea unui medic stomatolog.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *