Cum să ai mai multi clienti cu Google Adwords

Internetul nu mai este ceea ce era în urmă cu 10 ani și cu siguranță mâine va fi diferit față de astăzi. Iar totul se datorează evoluției. Lucrurile evoluează, precum e și normal, iar la capitolul tehnologie evoluția are o evoluție destul de accelerată. Și credem că aceste lucruri sunt benefice. Foarte multe joburi s-au mutat online. Magazinele clasice s-au transformat în magazine online, deoarece acolo e mai mult public. Și chiar dacă e atât de mult public, cu cât apar mai multe site-uri web, cu atât e mai greu pentru fiecare să câștige o poziție fruntașă în fața publicului. De aceea a apărut promovarea online cu Google Adwords.

Promovarea cu Adwords – Ce este și de ce ai nevoie de ea

Dacă lucrezi în mediul online, indiferent că în domeniul promovării online, al marketingului sau orice alt job, ai auzit cu siguranță de Google Adwords și în mare parte știi cum funcționează. Iar dacă nu, atunci trebuie să îți explicăm puțin pentru a înțelege de ce ai nevoie și tu de acest serviciu de la Google. Și nu trebuie să te sperii că nu știi despre, deoarece poți ajunge la clienții tăi dacă apelezi la o agenție Google Adwords care se va ocupa de tot.

Totuși de ce ai nevoie de Google Adwords?

Ei bine, foarte multă lume folosește Google ca motor de căutare principal. Ei caută orice au nevoie, de la telefoane, la haine dar și de la serviciile unui instalator până la un fotograf pentru un eveniment special. Apoi apar rezultatele, mai multe site-uri. Cel mai des, utilizatorii intră pe primele site-uri, iar cele de mai jos, ori de pe paginile 2, 3, 4 șamd primesc mult mai puține vizite. Așa că scopul tău e să fii printre primii. Poți reuși asta cu SEO sau cu Google Adwords, a doua variantă fiind mai rapidă și, oarecum mai simplă.

Prin intermediul Google Adwords site-ul tău va apărea în secțiunea de sus, la anunțuri, și astfel vei primi mai mulți vizitatori. Totuși vei plăti pentru fiecare vizită. Dar dacă site-ul tău e bine optimizat, o vizită se poate transforma într-o vânzare, sau o conversie, astfel încât să fii mereu pe profit.

google

Cum funcționează promovarea cu Google Adwords – explicație scurtă, în termeni simpli

Pentru că este un domeniu nu foarte ușor, o definiție a serviciului Google Adwords o poate oferi doar un specialist de la o agenție specializată, de exemplu cum este Gun.Ro. Ei bine, Google Adwords este o metodă foarte eficientă de publicitate. Poți aduce vizitatori rapid, care pot deveni cumpărători. Doar că nu orice vizitatori, ci pe cei interesați de serviciile tale. Adică targetați. Prin Google Adwords vei licita pentru anumite cuvinte cheie (dacă tu vinzi curele pentru bărbați, atunci un cuvânt cheie ar putea fi chiar curele pentru bărbați) astfel încât atunci când cineva le folosește să caute pe Google, site-ul tău să fie afișat primul. Totuși, trebuie să ții cont că există concurență iar în final câștigă cel care licitează mai mult.

Pe scurt, prin Google Adwords vei licita pentru vizitatorii tăi, vizitatori care pot deveni cumpărători, iar în final să rezulte o afacere profitabilă.

Cine poate face promovarea cu Google Adwords?

Nu îți trebuie nici o diplomă să te apuci să faci promovare online cu Google Adwords, ci doar un buget. Recomandarea noastră este să apelezi la persoane specializate, asta pentru a nu te juca cu propriul buget. Însă poți la fel de bine să încerci și singur iar în timp, după ceva experiență și – foarte probabil – bani risipiți, să înțelegi în mare parte cum stă treaba cu promovarea prin Google Adwords. Practic, dacă vrei rezultate într-un timp cât mai scurt, ar trebui să apelezi din prima la o agenție.

Cont pe Google Adwords își poate face oricine.

Garantează succesul?

Dacă promovarea online prin SEO poate fi de durată și nu garantează chiar 100% succesul, deși în mare parte agențiile SEO știu ce fac, diferența e că Google Adwords aduce rezultate rapide. Totuși, trebuie să ai un site bine optimizat. Astfel ca vizitatorii să nu ajungă degeaba pe site-ul tău, ci să găsească ceea ce caută și să poată obține acea informație, acel produs sau acel serviciu. Dacă vor ajunge însă nu vor putea cumpăra produsul din cine știe ce motive, atunci vei plăti degeaba. Dar nu trebuie să îți faci griji, deoarece o astfel de agenție se poate ocupa și de acest detaliu.

succes in afaceri

Acestea fiind spuse, sperăm că te-am lămurit măcar pe scurt despre serviciul de promovare online cu Google Adwords.

Distribuie articolul

Leave a Reply