Cum să faci florile să reziste mai mult

Cum să faci florile să reziste mai mult

Suntem într-o perioadă în care florile se vând ca pâinea caldă. Florăriile au în perioada acestea cele mai mari vânzări iar asta datorită unor sărbători precum Valentine`s Day, Dragobete, 1 și 8 Martie.

Totuși, apare o întrebare: cum poți face florile să reziste mai mult? Ei bine, în acest sens îți vom oferi câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de florile primite în această perioadă cât mai mult timp.

Taie puțin codițele

Un prim sfat pe care ți-l putem oferi este să scurtezi puțin codițele. Buchetul de flori primit este foarte probabil să fi stat zile bune în florările, iar de aceea ar trebui să folosești o foarfecă pentru a scurta puțin codițele.

Astfel, florile vor fi proaspete mai mult timp.

Frunzele nu trebuie să stea în apă

Uneori, după doar câteva zile florile încep să aibă un miros mai degrabă urât, decât plăcut. Mirosurile neplăcute sunt cauzate de către frunzele care stau în apă și putrezesc. De aceea, toate frunzele care stau în apă ar trebui îndepărtate.

Apa florilor trebuie să fie la temperatura camerei

Atunci când le pui în apă, ar trebui să lași apa mai întâi să ajungă la temperatura camerei. Apa nu trebuie să fie nici prea rece dar nici prea fierbinte, deoarece în caz contrar florile se vor ofili.

Un alt sfat este să schimbi apa la două zile. Astfel își vor păstra prospețimea.

Ai grijă unde le păstrezi

De asemenea, foarte important este și locul în care ții florile. Nu ar trebui să fie foarte foarte cald și nici expuse razelor soarelui.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru păstrarea florilor. Respectă-le și vei vedea că florile primite își vor păstra aspectul atrăgător o perioadă îndelungată de timp.

Tu ce trucuri folosești pentru ca florile tale să își păstreze aspectul plăcut și proaspăt?

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *