electrocasnice

Cum sa îți cureți mult mai ușor electrocasnicele

Trucuri

Electrocasnicele din casă ne-au devenit indispensabile vieții. E greu de imaginat o viață fără aragaz sau frigider. Iar cuptorul cu microunde sau mașina de spălat ne sunt de mare ajutor în fiecare zi. Acestea trebuie îngrijite însă corespunzător.

De aceea am realizat acest articol. Vom oferi mai multe sfaturi despre cum se curăță mai ușor electrocasnicele.

Curățându-le frecvent dar și corect, acestea vor avea un aspect mereu plăcut. Totodată, durata lor de viață va fi mai mare. Așa că ai toate motivele să oferi mai multă atenție electrocasnicelor tale.

Iată cum poți face acest lucru.

Cum să ai grijă de electrocasnicele tale

Am pregătit câteva sfaturi despre cum să ai grijă despre fiecare aparat electrocasnic în parte.

Cum se curăță corect aragazul

Aragazul este probabil cel mai expus murdăriei. Gătind zilnic se adună murdărie, grăsimi, umezeală dar și alte resturi de mâncare. Totodată, ochiurile aragazului se murdăresc cel mai tare. Există tot felul de soluții în comerț, dar nu toate sunt eficiente.

Există însă un truc foarte eficient pentru a curăța ochiurile de aragaz. Trebuie doar să le pui într-o pungă vidată în care să mai pui puțin amoniac și apă caldă. Lasă-le așa 24 de ore și vor fi curate lună. Ai grijă să aerisești cât mai bine bucătăria, deoarece mirosul de amoniac poate fi periculoas. La fel poți faci și cu grătarul, dacă găsești o pungă mare.

cum se curata aragazul

Cum se curăță hota

Hota este un alt aparat din bucătărie care trebuie curățat deseori. Dacă aceasta este din inox, atunci trebuie să ștergi deseori urmele cu ajutorul unei soluții pentru geamuri. Astfel aceasta va avea mereu un aspect lucios și plăcut.

Cum se curăță cuptorul cu microunde

Atunci când vrei să cureți cuptorul cu microunde, cea mai bună soluție pe care o poți folosi este pasta de dinți. Asta dacă este din inox și are multe pete. Tot ce trebuie să faci este să pui puțină pastă de dinți, iar mai apoi să o lași câteva minute. Apoi clătește cu apă caldă și vei vedea că petele au dispărut.

cuptor cu microunde

Bicarbonatul, mereu o soluție

Multe vase pot fi curățate foarte ușor folosind bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Poți face totodată o pastă din apă și bicarbonat pe care să o aplici pe pată timp de o oră, iar după clătire vei observa rezultatele.

Sucul de roșii oferă strălucire

Se întâmplă deseori ca unele vase să își piardă strălucirea. În acest sens poți fierbe câteva cubulețe de roșii cu puțină apă. După 30 de minute în care oala a stat pe foc, clătește vasul cu apă. Vei vedea apoi că strălucirea a revenit.

suc de rosii

Curăță chiuveta cu ulei de măsline

Chiuvetele din inox sunt foarte greu de curățat, iar asta deoarece se pătează foarte ușor din cauza calcarului. Acestea le poți îndepărta foarte ușor folosind uleiul de măsline. Prima oară poți spăla chiuveta folosind apă de gură. Apoi mai poți folosi și suc de lămâie, pe care să îl întinzi pe întreaga suprafață cu ajutorul unui burete. Iar uleiul de măsline îi oferă strălucirea pe care o cauți.

Acestea fiind spuse, sperăm că toate sfaturile de mai sus îți vor fi de ajutor.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *