cum pastrezi caldura in casa

Cum să păstrezi mai multă căldură în casă

Sfaturi

Valul de frig din ultimele zile ne-a surprins pe toții, așa că vrem să îl combatem cu articole utile. Am pregătit pentru acest articol mai multe sfaturi despre cum se păstrează mai multă căldură în casă. Asta deoarece iarna este sezonul cu cele mai multe cheltuieli precum și cu cele mai reduse temperaturi. Și fiecare dintre noi își dorește costuri puține dar și o casă călduroasă.

Le poți obține pe ambele dacă vei ține cont de sfaturile pe care le oferim în rândurile următoare.

Aerisire doar de două ori pe zi

Aerisirea unei camere în sezonul rece poate scădea suficient de mult temperaturile. De aceea ar trebui să te rezumi să faci aerisirea doar de două ori pe zi: dimineața și seara. Câteva minute sunt suficiente.

În timpul aerisirilor poți opri caloriferele, deoarece vei consuma gazul inutil. Vei reuși să faci puține economii dacă le vei lăsa pornite.

Dacă ai căldură la picioare, nu vei simți nevoia să folosești caloriferele la maxim

Atunci când îți este frig la picioare, pare că e frig în întreaga casă. De aceea ar trebui să folosești covorașe pentru a nu călca direct pe parchet sau pe gresie. Astfel vei vedea că vei reuși să faci mai multe economii.

covoras

Folosește mai des draperiile

Un alt mod pentru a păstra cât mai mult căldura în casa ta este să tragi draperiile. Iar asta deoarece aerul rece este împiedicat să îți intre în casă. Totuși, dacă ai geamuri 100% ermetice, această metodă probabil că nu este valabilă în cazul tău. O poți încerca însă.

De asemenea, trebuie să te asiguri că geamurile tale sunt cât mai ermetice. Asta deoarece se poate pierde o cantitate mare de căldură în cazul în care geamurile nu se închid ermetic.

Folie de aluminiu la calorifere

Există un truc care spune să pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor, iar astfel acestea vor oferi mai multă căldură. De asemenea, nu se va duce către perete ci va fi redirecționată către cameră. Astfel, te vei putea bucura de mai multă căldură cu aceleași costuri.

De asemenea, nu este recomandat să acoperi caloriferele. Nu e ok să pui haine sau alte lucruri, deoarece astfel vei împiedica degajarea căldurii. Nu uita că poți să aerisești caloriferele din când în când. Acest procedeu îți va asigura mai multă eficiență.

Iar un ultim sfat este să folosești un termostat. Acesta te poate ajuta enorm de mult ca să faci economii.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *