Cum sa planific ziua pentru rezultate ?

Planificarea programului zilnic este activitatea care defineste productivitatea si succesul savurat.

Exista multe idei depsre organizarea timpului, resursa cea mai pretioasa oferita fiecaruia in mod egal. Cu totii avem la dispozitie 24 de ore in fiecare zi. Ceea ce facem in acest interval de timp este total diferit aproape la fiecare individ.

Imi place sa ma trezec dimineata devreme, sa savurez linistea si sa ma asez in fata unei coli de hartie albe pe care sa-mi notez cele mai bune ganduri.

Planific in scris ca sa pot urmari rezultatele.

Planificarea unei zile este o mare provocare in ziua de astazi. Oriunde ne aflam suntem bombardati de imagini si informatii care ne distrag atentia. Toti clientii nostri doresc sa fie serviti instantaneu, fie ca vorbim de sotie, copii, prieteni, colegi de serviciu sau clientii care cumpara de la noi.

Rabdarea este un atribut parca tot mai rar intalnit si nu inteleg de ce sunt oamenii atat de disperati sa fie primii in orice. Cu putina planificare si rabdare se pot rezolva multe neintelegeri si putem trai mult mai frumos in lumea nebuna de azi.

Scriu pe hartie in agenda , sau mai nou intr-o aplicatie pe telefon, si urmaresc tot ce planific in fiecare zi. Avantajul aplicatiei mobile este faptul ca pot seta alarme pentru activitiatile planificate ca sa pot urmari la intervale de timp regulate evolutia si respectarea programului planificat.

Ma intreb ce si cum sa planific ?

Intrebarea corecta atunci cand imi planific ziua, din punctul meu de vedere, nu este :

Ce voi face astazi ?

Ma ajuta cu ceva ceea ce voi face astazi ? ….. este o intrebare mult mai profunda !

Mergand si mai departe cu profunzimea intrebarii eu imi spun :

Va fi de ajutor si pentru altii ceea ce fac eu astazi ?

Aceste intrebari ma ajuta pe mine sa planific eficient, sa ma organizez bine ca sa ofer maxim de valoare in viata celor din jurul meu.

Planificarea este foarte importanta dar continutul si scopul activitatilor va fi mult mai bine definit folosind urmatorul set de intrebari:

  1. Ce mi se cere ?
  2. Ce-mi aduce cele mai bune rezultate ?
  3. Ce fel de activitati imi ofera recompensa maxima ?

Prima intrebare se refera la productivitate, a doua intrebare defineste nivelul de fericire iar ultima si cea mai importanta pentru mine este despre ceva ce trebuie sa fac obligatoriu.

Rezultatele si recompensele sunt cele mai importante aspecte de avut in vedere pentru mine atunci cand imi planific ziua. Inspiratia pentru actiune mi-a venit urmarind videoclipul postat pe JohnMaxwellTeam.rounde iti recomand si tie sa urmaresti minutele in care John Maxwell dezvolta idei folosind cuvinte la alegerea oamenilor care il urmaresc cu placere.

Multumesc echipei John Maxwell Romania pentru minutul de inspiratie care incepand de astazi ma ajuta sa-mi planific ziua mult mai eficient !

Distribuie articolul

Leave a Reply