Cum să scapi în mod natural de unele pete

Cum să scapi în mod natural de unele pete

Nimic nu e mai neplăcut decât să vezi o nouă pată pe cămașa proaspăt cumpărată. Iar uneori luptele pentru îndepărtarea unor pete se pot dovedi a fi crunte și chinuitoare. De aceea ne-am gândit să vă spunem cum să scăpați de unele pete folosind tructuri naturale. Asta pentru a nu a afecta țesătura dar și pentru a îndepărta petele în mod simplu și fără bătăi de cap.

Suntem siguri că sfaturile noastre se vor dovedi a fi foarte utile.

Cum scapi de petele de cafea

Petele de cafea sunt foarte neplăcute deoarece îți pot strica întreaga zi. Într-o dimineață când oricum nu prea ai chef să mergi la muncă, o astfel de pată îți poate strica și mai mult starea. De cele mai multe ori o astfel de pată iese doar cu puțină apă rece. Dacă este buclucașă, folosește și detergent de rufe lichid iar apoi lasă haina în apă rece pentru jumătate de oră iar apoi o poți spăla. Vei observa apoi că pata de cafea a devenit doar o amintire neplăcută.

Vinul, bun dacă e băut cu grijă

Printre cele mai nasoale pete sunt cele de vin, mai ales dacă este roșu. Dacă tocmai ai vărsat vin și ai făcut o pată, pune puțină sare deoarece aceasta absoarbe lichidul. Apoi poți turna apă minerală iar apoi șterge cu o lavetă.

cum scapi de pete

Tot cu sare vei scăpa și de petele de sânge. Dacă te-ai tăiat și ai murdărit hainele de sânge, lasă-le în apă cu două linguri de sare, iar mai apoi le poți pune la spălat.

Muștarul, prietenul micilor, dușmanul rufelor

Muștarul e delicios alături de mici, iar dacă ți-e poftă rău nu e mult până când cel mai sigur vei da pe tine. Folosește un cuțit pentru a îndepărta excesul cu lama sa, iar apoi pregătește o cană cu apă rece cu detergent pentru ca mai apoi să scapi de pată.

La fel și ketchupul

Tot cu cuțitul vei îndepărta și ketchupul, asta dacă îl iubești mai mult decât muștarul. Apoi folosește săpun și puțin oțet alb, pe care le vei folosi pentru a acoperi pata. Ține așa 5 minute iar apoi clătește cu apă rece.

Ciocolata – delicioasă dar buclucașă

Foarte multe pete apar din cauza ciocolatei. O adevărată ispită, dar și o mare problemă atunci când ajunge pe tricou. De petele de ciocolată vei scăpa tot cu lama unui cuțit, iar mai apoi toarnă lapte și așteaptă 10 minute. Apoi cu apă rece și o perie vei îndepărta pata, pentru ca mai apoi să speli tricoul pentru ca acesta să fie ca nou.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *