Cum se face corect porumbul fiert. Știai?

Începe sezonul porumbului fiert, atunci când e la mare căutare. Iar toată lumea caută porumb fiert însă nu toată lumea știe cum să îl prepare în mod corect. De aceea ne-am gândit să împărtășim cititorilor noștri modul corect a fierberii porumbului fiert.

Nu ai nevoie decât de porumb pentru fiert și sare, iar apoi ești gata să faci cel mai bun porumb fiert pe care l-ai mâncat vreodată.

Prima oară trebuie să cureți porumbul de pănuși, însă nu toate acestea trebuie aruncate. Curăță câteva dintre ele de mătase și păstrează-le pentru a le pune pe fundul oalei dar și deasupra porumbului. Pentru a sta mai bine în oală, porumbul poate fi rupt în bucățele mai mici.

Apoi poți adăuga apă cât să acopere tot porumbul, iar pentru ca acesta să stea bine și să nu se ridice, poți pune o farfurie peste pănuși. Dați apoi aragazul la foc mare, iar când apa atinge punctul de fierbere treceți la foc mediu, iar apoi lăsați la fiert timp de jumătate de oră. Se păstrează porumbul în apa în care a fiert, dar cel mai bun e presărat cu sare imediat după ce a fiert.

Simplu dar corect, cam așa se fierbe corect porumbul. Nu e greu deloc, nu?

porumb fiert

Distribuie articolul

Leave a Reply