De ce sa-ti amenajezi casa cu materiale ecologice

Daca ai luat in calcul vreodata construirea casei tale de la zero cu materiale naturale, atunci cu siguranta te-ai gandit la utilizarea materialelor ecologice. Conform teoriei, o casa construita in termeni ecologici inseamna ca in ridicarea acesteia s-au utilizat doar materiale 100% naturale, cat si (in unele cazuri) doar o parte dintre acestea fiind prelucrate.

Pentru o mai buna intelegere, amintim ca in aceasta categorie intra si materialele de finisaj (precum sunt vopselele si emailurile). In ciuda faptului ca in zilele noastre acest gand este mai mult un deziderat (sau un ideal imposibil de atins), ne-am putea orienta pe cat posibil spre mai multe directii de actiune. Acestea fiind spuse, ramai aici pentru a descoperi avantajele amenajarii casei tale cu materiale ecologice, precum si preturile la care sa te astepti.

Nivelurile casei. Fiecare nivel al casei tale dispune de o anumita strategie pe care ai putea-o utiliza pentru a te bucura de materiale ecologice in proportie cat mai mare. Astfel, orienteaza-te dupa urmatoarele categorii si elemente:

  • Schelet: te poti indrepta spre lemn, paie, pamant, argila, paianta, metale sau chiar piatra si stuf;
  • Invelitoare, respectiv acoperis: orice de la paie, ardezie, stuf, tigla, olane, sindrila sau sita;
  • Amenajari : aici gama este mai varianta, intrucat te poti axa pe piatra, var, ghips, pietris, sticla, calcar, marmura, vopsele naturale si lemn;
  • Decoratiuni: metal, ceramica, argila, lemn, piatra, carton, trestie, tesaturi, bambus, harie, lana si matase.
casa-cu-mansarda3.jpg

Adevaratele avantaje. Casele realizate din materiale ecologice reusesc sa reduca consumul de resurse cu pana la 25%, ceea ce se traduce printr-o economie ridicata in propriul tau buzunar. Aditional, in raport cu mediul, materialele ecologice sunt mult mai prietenoase si se rasfrang mult mai delicat, comparativ cu restul elementelor pe care le-ai putea intalni si utiliza. Practic, aceste materiale au in vedere scaderea impactului pe care compusii sintetici, alaturi de cei chimici, il au asupra mediului inconjurator.

Tipuri de case. Daca nu ai inca o imagine foarte clara cu privire la casele din materiale ecologice, gandeste-te la casele din lemn si la popularitatea lor in continua crestere. Foarte multe proiecte de case le gasesti la o simpla cautare pe Google.

La final putem spune ca, datorita materialului placut, natural, usor de respirat si foarte bine primit, nici nu se pune problema ca si lemnul sa nu ramana in topul preferintelor pentru o perioada mult mai lunga de timp de acum incolo. In final, rezultatul pe care il astepti te va incanta peste masura, indiferent de ceea ce ti-ai setat la inceput.

Distribuie articolul

Leave a Reply