gutuie

Gutuia si beneficiile sale pentru sănătate

Alimentație

Cu o culoare foarte atrăgătoare și cu un gust inconfundabil, gutuile sunt cu siguranță un deliciu toamna. Acestea pot fi consumate crude, copate, uscate sau chiar fierte. Indiferent de modul de consum, acestea au o mulțime de beneficii pentru organism.

Despre beneficiile gutuilor vom vorbi și noi în acest articol.

Un prim beneficiu este pentru sistemul imunitar. Consumând gutui te poți bucura de un sistem imunitar puternic care să facă față tuturor provocărilor sezonului rece.

Efecte benefice mai sunt și pentru sistemul digestiv precum și pentru cel respirator. Iar dacă acnee, poți scăpa de ea tot cu ajutorul gutuilor.

gutui beneficii

Pot fi consumate aproape oricum. Chiar și într-o salată de legume poți pune câteva bucățele de gutui.

Consumă gutui și ficatul va funcționa mai bine, iar afecțiunile psihice vor fi și ele puțin amelrioate.

Ideale pentru sistemul imunitar

Se pare că gutuile se consumă de foarte mult timp. Grecii și romanii, de exemplu, consumau gutui pentru o potență mai bună precum și pentru a obține un sistem imunitar puternic. Iar rezultatul era pe măsură.

Gutuia are în compoziție o mulțime de vitamine dar și antioxidanți. Astfel, un consum regulat de gutui scade considerabil riscul apariției cancerului dar totodată scade și presiunea vasculară.

Mai mult decât atât, se spune despre gutui că au peste 100 de proprietăți. Cele mai importante sunt: antiinflamatoare, analgezică, tonică dar și expectorantă.

Gutuia poate aduce o mulțime de beneficii atunci când este consumată la micul dejun. Este sănătoasă pentru gingii dar și pentru dinți. Mai mult decât atât, îți oferă energia necesară unei zile de muncă.

Gutuia mai este bogată și în vitamina C. Deci este un remediu foarte bun și în cazul unei răceli.

De asemenea, un alt efect și acela de prevenire a unei alte boli grave: heptatita.

Așadar, cu toții ar trebui să consumăm mai des gutui. Iar motivele pentru care nu facem asta sunt greu de înțeles. Poate că nu sunt chiar atât de ușor de găsit și nu au un preț foarte accesibil, însă gustul lor și numărul mare de beneficii pe care le oferă organismului nostru sunt două motive solide pentru care ar trebui să le includem în alimentația noastră.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *