Măslinele – de ce ar trebui să le consumi mai des

Există foarte multe alimente sănătoase pe care din păcate le consumăm prea rar. Noi venim cu recomandări deseori pentru cititorii noștri, iar asta deoarece probabil nu știu cu toții cât de bune pot fi unele alimente și cât de multe efecte benfice pot avea. În acest articol vom vorbi despre măsline. Știm deja cât de bun este uleiul obținut din măsline și vrem să îți oferim câteva motive pentru care ar trebui să consumi mai des măsline, prezentându-vă beneficiile lor pentru sănătate.

Beneficii d ecare te vei bucura dacă vei consuma mai des măsline

Așadar, uite care sunt beneficiile pe care ți le oferă un consum regulat de măsline:

Foarte bune pentru oase

Măslinele negre sunt foarte bune pentru oase, iar asta deoarece sunt bogate în vitamina E, dar mai au totodată și grăsimi mononesaturate precum și polifeloni. Astfel, astmul nu își va face apariția, dar și pentru oase totodată. Două motive deci pentru care ar trebui să îți cumperi mai des măsline.

Bogate în fier

Măslinele nu au doar multă vitamina E, ci sunt bogate chiar și în fier. Despre acest element cunoaștem deja faptul că previne apariția anemiei, iar lipsa lui face ca sistemul imunitar să fie slăbit. Vei avea și mai multă energie dacă vei începe să consumi mai des măsline.

Luptă împotriva cancerului

Cancerul este cu siguranță o boală nedorită, așa că uneori trebuie să avem grijă ca în alimentația noastră să introducem și alimente care previn apariția cancerului. Ei bine poți face asta și consumând măsline, deoarece – așa cum ziceam și mai sus – conțin multă vitamina E.

Bune și pentru ochi

Trebuie totodată să avem grijă de ochii noștri, iar asta o putem face tot introducând în alimentația noastră unele alimente care să ajute la obținerea unei vederi cât mai bune precum și pentru păstrarea sănătății ochilor. Asta deoarece conțin și vitamina A.

Sistemul digestiv este îmbunătățit

Iar un ultim motiv pe care ți-l oferim pentru a consuma mai des măsline, este faptul că sistemul digestiv va fi îmbunătățit dacă vei consuma mai des măsline.

Așadar, acestea sunt câteva dintre beneficiile pe care consumul de măsline le aduce.

 

Distribuie articolul

Leave a Reply