beneficii pentru sanatate struguri

Motive pentru a consuma struguri mai des

Alimentație

Suntem oficial în sezonul când se culeg viile, iar strugurii au prețuri mult mai accesibile decât de obicei. De acest aspect ar trebui să profităm, deoarece strugurii au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Despre câteva dintre aceste beneficii dorim și noi să discutăm în acest articol. Așa te vom convinge că ar trebui să consumi și tu struguri mai des.

Beneficiile pentru sănătate ale strugurilor

Mai jos vei găsi o parte dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale strugurilor. Iată deci cât de mult te ajută consumul de struguri să ai un stil de viață sănătos și activ.

Foarte buni pentru oase

Strugurii sunt foarte buni pentru oase în primul rând. Mai exact, strugurii negri oferă aceste beneficii, deoarece sunt bogați în calciu și alte minerale. Astfel, un consum regulat de struguri negri ne garantează faptul că vom avea oase sănătoase și articulații puternice.

Îmbunătățirea digestiei

Consumă strugurii cu tot cu pieliță și semințe, iar asta deoarece vei evita constipațiile și îți vei îmbunătăți digestia. Mai mult decât atât, inflamațiile vor fi reduse și ele la rândul lor. Consumă 10 struguri negri și vei vedea că vei scăpa de probleme precum indigestia sau alte tulburări stomacale.

Previn cancerul

Strugurii au un conținut bogat în antioxidanți, cu numele de polifenoli, care au un rol important în prevenirea cancerului. Previne mai multe tipuri de canceri, așa că ar trebui să îi consumi și tu mai des decât o făceai până acum.

Totodată, consumul de struguri previne totodată și mai multe boli cardiace.

Buni pentru hidratarea corpului

Strugurii au un conținut bogat de apă, aproximativ 81%, așa că sunt foarte buni și pentru hidratarea corpului. Iar faptul că au un conținut bogat în antioxidanți îi fac să fie totodată foarte buni și pentru a consolida sistemul imunitar.

Un deliciu pentru organism

Strugurii reprezintă un element minune al sezonului de toamnă. Aceștia au calciu, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, C, B1, B2, PP, zinc,fibre și polifenoli. Consumându-i zilnic îți vei asigura energia necesară întregii zile și te vei simți mai bine totodată.

Te menține tânăr

Cu toții ne dorim să fim veșnic tineri. Ei bine, strugurii au efectul uimitor de a preveni îmbătrânirea. Din acest motiv îi întâlnim deseori pe lista ingredientelor folosite pentru obținerea unor produse cosmetice.

Așadar, acestea sunt câteva motive pentru care ar trebui să consumi mai des struguri. Au un preț accesibil acum și îi găsești peste tot. Deci ce mai aștepți?

 

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *