hamsii

Motive pentru care ar trebui să consumi hamsii mai des

Sănătate

E sezonul călduros când la mare dar și prin restaurante și pub-uri vei găsi mereu hamsii, care sunt totodată și la mare căutare. Motivele sunt lesne de înțeles, mai ales datorită gustului lor bun, dar și pentru faptul că merg extraordinar de bine cu berea. De asemenea sunt și mai sănătoase decât chipsurile sau alunele în exces, așa că avem o mulțime de motive pentru care ar trebui să înțelegem ușor de ce sunt atât de apreciate. Dar pe lângă astea, am mai pregătit câteva motive pentru care ar trebui să consumi mai des hamsii.

Noi în general nu prea consumăm pește, deși e foarte recomandat, iar drept urmare hamsiile ar trebui să intre în alimentația noastră mai des.

hamsii

Ușor de preparat

Unul dintre motivele pentru care oamenii fug de pește, este acela că modul de preparare este destul de greoi. De fapt, curățatul peștilor nu e deloc plăcut, doar că la hamsii nu ai această problemă. Deși sunt și voci care recomandă curățarea hamsiilor, aceștia sunt la fel de buni și necurățați. Tot ce trebuie să le faci este să le tăvălești prin făină de grâu și porumb, iar mai apoi să le prăjești în ulei încins. Bineînțeles că se pot adăugă și unele condimente, zeamă de lămâie șamd, doar că asta ține strict de preferințe.

Bogate în elemente sănătoase

Hamsiile sunt bogate în Omega 3, dar și vitamina D precum și B12. Astfel, reprezintă o porție de care organismul nostru se va bucura din plin, iar asta deoarece porția vine la pachet și cu multe elemente benefice.

Ne oferă energie

Hamsiile sunt totodată și foarte bogate în proteine, așa că dacă alegem să le consumăm la prânz, vom avea energie întreaga zi.

Sunt din plin, ieftini și ușor de prins

Dacă unii pești sunt greu de procurat pentru că sunt pe cale de dispariție, greu de prins deci totodată și scumpi, aceste lucruri nu sunt valabile și în cazul hamsiilor. Acești peștișori se găsesc din belșug, sunt ușor de prins deci și foarte ieftini. 500 de grame de hamsii costă aproximativ 5 lei.

Așadar, acestea sunt câteva dintre motivele pentru care ar trebui să consumi hamsii mai des.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *