Oale arse? Uite așa le faci ca noi

Oalele arse pot avea un aspect foarte neplăcut, iar de cele mai multe ori, acestea sunt aruncate deoarece au un aspect urât. Totuși, doar pentru că a trecut timpul peste ele și sunt arse, asta nu înseamnă că ar trebui aruncate. Cu puțin efort dar și cu ajutorul unor mici trucuri, oalele arse pot arăta iarăși ca noi. Despre trucurile cu ajutorul cărora poți face ca vechile tigăi sau oale să arate ca noi vom vorbi și noi în acest articol.

Sare de bucătărie

Nu lipsește din nici o bucătărie, dar cu siguranță nu știai că o poți folosi și pentru a reda aspectul de nou al tigăilor arse. Aceasta are și rol de înalbire și totodată îndepărtează petele de pe oale. Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri de sare iar peste să pui oțet de mere. Amestecă până obții o pastă, iar cu acea soluție obținută vei freca oala cu ajutorul unui burete abraziv. Vei vedea apoi care vor fi rezultatele și te vei bucura de ele, cu siguranță.

Lămâie și bicarbonat

Despre lămâi știm deja că sunt foarte sănătoase, iar bicarbonatul poate fi folosit la o mulțime de lucruri. Folosește zeamă de lămâie amestecată cu bicarbonat de sodiu pentru a albi zonele arse de către flacără. Tot cu un burete de bucătărie trebuie să acționezi.

Oțet și bicarbonat

Oțetul și bicarbonatul de sodiu fac echipa perfectă pentru a curăța tigăile de arsuri și alte pete. Folosește apă în oală, cât să fie acoperite arsurile, pune apoi cam o cană cu oțet iar apoi poți pune oala la fiert. Când clocotește poți opri aragazul pentru a pune bicarbonat, 3-4 lingurițe. Amestecă totul și lasă 15 minute să acționeze. Apoi cu multă răbdare și un burete abraziv, curăță zonele pătate.

Și acestea sunt trucurile pe care le poți folosi pentru a curăța oalele.

Distribuie articolul

Leave a Reply