Prunele uscate – știai că au aceste beneficii pentru sănătate?

Fructele uscate pot fi foarte delicioase, iar printre cele mai apreciate fructe de acest tip sunt prunele uscate. Chiar dacă prețul lor nu este tocmai prea accesibil, prunele uscate au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Probabil că nu știi care sunt toate aceste beneficii, așa că ți le prezentăm noi chiar în rândurile următoare.

Mai exact, în rândurile următoare îți vom oferi câteva motive pentru care ar trebui să consumi mai des prune uscate.

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale prunelor uscate

Iată deci care sunt principalele beneficii ale prunelor uscate:

Te ajută să slăbești

Știai că poți consuma prune uscate atunci când dorești să slăbești? Ei bine, a fost realizat un studiu în acest sens, iar după o perioadă în care participanții au consumat mai multe prune uscate, aceștia au reușit să slăbească până la 2 kg.

Bune pentru oase și mușchi

Deși este foarte probabil să nu fi auzit până acum de mineralul bor, acesta se găsește din belșug la prunele uscate. Acesta te ajută ai oase sănătoase dar și mușchi puternici.

Prunele uscate îmbunătățesc digestia

Un alt beneficiu al prunelor uscate este acela că îmbunătățesc digestia. Prin urmare, o digestie bună te ajută foarte mult să slăbești dar și să îți menții ușor greutatea. Totuși, să nu faci abuz atunci când servești prune uscate.

prune uscate

Previn cancerul și diabetul

Consumul de prune uscate te poate ajuta să previi două dintre cele mai grave boli: cancerul și diabetul. Asta deoarece au atât antioxidanți dar totodată și fibre solubile. Nu este recomandat consumul de prune uscate atunci când ai deja diabet.

O piele veșnic tânără cu ajutorul prunelor uscate

Antioxidanții ajută totodată ca pielea ta să nu îmbătrânească și să aibă mereu un aspect plăcut. Astfel va fi mereu elastică și va avea un aspect tânăr.

Te ajută să obții un sistem imunitar puternic

Pentru că tot s-a instalat toamna și cu siguranță sezonul rece se apropie cu pași repezi, trebuie să luăm măsuri pentru a obține un sistem imunitar cât mai puternic. Prunele uscate ne pot oferi o mână de ajutor în acest sens.

Asta deoarece are multe vitamine și minerale, iar bolile vor sta departe de tine. De asemenea, prunele uscade scad colesterolul rău și totodată menține echilibrul glicemiei.

Acestea sunt deci câteva motive pentru care ar trebui să consumi mai des prune uscate.

Distribuie articolul

Leave a Reply