centrala-pellet

Sfaturi de siguranță pentru încălzirea cu peleți

Sfaturi

Încălzirea locuinței în timpul perioadei de iarnă este mai mult decât necesară. Opțiuni de încălzire există o mulțime, iar alegerea sistemului de încălzire ideal se face țînând cont de costuri, randament, combustibil dar și de prețul de achiziție. Iar dacă vei caută pe internet centrala pe peleti pret vei observa că, cel puțin din punct de vedere al costurilor de achiziție, acest sistem de încălzire reprezintă o varianta atrăgătoare.

Totodată, centralele pe peleți sunt considerate a fi una dintre metodele de încălzire cele mai prietenoase cu mediul. Iar eficiența lor este una sporită. Așa că există deci cel puțîn 3 motive principale pentru care tot mai multe persoane aleg să folosească un cazan pe peleți.

centrale pe peleti

Siguranța este un aspect foarte important atunci când vine vorba de sisteme de încălzire. Indiferent de tipul centralei pe care o deții, trebuie să iei anumite măsuri pentru siguranță. Asta deoarece o centrală pe peleți, de exemplu, funcționează la temperaturi foarte mari. Totodată, în urma arderii rezultă diferite gaze de ardere care pot fi periculoase în anumite cazuri.

Iată cum să îți încălzești gospodăria folosind o centrală pe peleți punând accent pe siguranță și confort.

Multe dintre aceste sfaturi de siguranță pot fi aplicate și în cazul altor sisteme de încălzire, nu numaidecât doar atunci când deții o centrală pe peleți.

Apelați la un profesionist.

Atunci când instalați o centrală nouă, trebuie să apelați la un tehnician certificat. Acesta nu numai că te va ajută să alegeți centrala potrivită pentru nevoile tale, dar totodată va inspecta casa și îți va oferi recomandările necesare pentru o siguranță deplină. După instalarea centralei este de asemenea nevoie de verificări profesionale, făcute an de an, pentru a va asigura că sistemul de încălzire funcționează corect.

Nu vă asumați riscuri

Testați-vă lunar detectorii de fum și monoxid de carbun, pentru a va asigura că aceștia funcționează corect. Totodată, puteți verifică manualul de utilizare al centralei pe peleți pentru instrucțiuni specifice privind plasarea alarmei și alte cerințe.

Nu va grăbiți atunci când doriți să curățați centrala

Înainte de a curată cazanul pe peleți, lăsăți-l să se răcească mai întâi la temperatura camerei, pentru a nu suferi arsuri. Chiar dacă cenușa nu pare a fi foarte fierbinte, aceasta ar putea să topească unele recipiente din plastic. Folosește deci o găleată metalică acoperită cu un capac securizat.

cenusa

Priviți, dar nu atingeți

Unele dintre suprafețele exterioare ale centralei pe peleți ar putea fi foarte fierbinți atunci când aceasta este în stare de funcționare. De aceea ar trebui să nu permiteți accesul copiilor sau a animalelor de companie în camera unde a fost instalată centrala.

Păstrați centrala mereu curată

Sobele pe peleți ar trebui curățate săptămânal în sezonul de încălzire, sau în conformitate cu instrucțiunile din manualul de utilizare. De asemenea, ar mai trebui efectuată o curățare anuală de către un profesionist.

Respectarea regulilor

Atunci când dețineți un cazan pe peleți, este foarte important să urmăriți și să respectați cu strictețe instrucțiunile producătorului privind operarea, curățarea și întreținerea. Folosiți numai tipul de peleți recomandat pentru modelul dvs. specific de centrală.

centrale pe peleti avantaje

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *