Sfaturi pentru a face cele mai bune murături

Curând vine toamna și fiecare gospodină se apucă de făcut murături. Mergem în vizită la prieteni și vedem că murăturile lor parcă sunt mai gustoase și ne întrebăm oare cum au făcut.

Există foarte multe trucuri pe care unii le cunosc iar altele probabil vor rămâne necunoscute mereu. Să pui murături este deci o artă, iar câteva sfaturi despre cum se fac cele mai bune murături am pregătit și noi pentru cititorii noștri. Iată așadar cum poți face și tu niște murături cu care să te mândrești.

Cum se fac cele mai bune murături

Așadar, dacă te-ai decis ca în acest an să te întreci pe tine și să faci murături delicioase, uite cum le poți face:

Alege doar legume proaspete

Dacă vrei să obții niște murături cu gust delicios, atunci ar trebui să pui doar murături proaspete culese cât mai de curând. Vei vedea apoi că vor ieși mult mai bune decât te așteptai.

Respectă cu strictețe rețeta și cantitatea ingredientelor

Unele rețete sunt gândite pentru o anumită cantitate de murături. Trebuie să o adaptezi corect și totodată să respecți cu strictețe sfaturile. Există mari diferențe între o lingură cu vârf și o lingură rasă.

muraturi

Nu exagera cu cantitățile din borcan

Poate că pare mai ok să pui câte murături încap într-un borcan, dar mai trebuie să te gândești că le vei și scoate, așa că nu ar trebui să te chinui. De asemenea și gustul murăturilor va fi mai bun dacă nu vor fi îngrămădite precum sardinele.

Multă atenție la saramură

Atunci când pui saramura trebuie să umpli borcanele exact până la linia de umplere. Secretul este să agiți borcanele astfel încât saramura să se așeze cât mai ok. Borcanele ar trebui procesate cât mai rapid.

Borcanele trebuie să se închidă etanș

Altfel nu vor ieși murăturile foarte bune. Iar dacă nu ți se pare că se închide prea bine capacul, poți folosi folie de nylon peste care să pui apoi capacul.

Dacă borcanul este zgâriat sau puțin crăpat, nu ar trebui folosit.

De asemenea, borcanele ar trebui să stea la răcoare.

Distribuie articolul

Leave a Reply