stropuva romania

Sfaturi pentru a reduce cheltuielile pentru încălzire iarna

Sfaturi

Iarna este sezonul cu cele mai multe cheltuieli, iar asta deoarece în plata utilităților intră și cheltuielile pentru încălzire. Nu este suficient doar să optezi pentru o centrală economică, de exemplu pe combustibil solid, ci trebuie să iei mai multe măsuri pentru a reduce cheltuielile.

Noi am realizat acest mic ghid în care îți prezentăm cum să faci economii în sezonul rece. Mai exact, ce măsuri să iei astfel încât casă ta să păstreze căldură cât mai bine, iar tu să rămâi cu bani în buzunar.

Cum să ai cheltuieli mai mici cu încălzirea în sezonul rece

Să ne gândim că ai cumpărat și instalat deja o centrală de pe www.stropuva-românia.ro și vrei totuși să faci și mai multe economii. Ei bine, dacă vei renunta la unele obiceiuri și vei fi atent la unele detalii, vei reuși să obții aceste economii pe care ți le-ai propus.

Uite cum poți ieși din sezonul rece cu mai mulți bani în portofel:

Poți opri căldură atunci când pleci de acasă

Atunci când pleci de acasă nu este necesar să ai căldură la nivelul maxim. Poți face economii suficiente dacă vei seta calorifele la minim, astfel încât să nu fie nici foarte frig atunci când te întorci.

Dacă locuiești la bloc, atunci casă ta nu se va răci dacă vecinii de lângă ține au căldură pornită, deci și pereții vor fi calzi. Acest lucru se mai numește și transfer termic.

Folosește un termostat

Un termostat te poate ajută enorm de mult să ai cheltuieli reduse pentru încălzire. Practic, acesta poate fi setat să modifice temperatura ambientală în diferite momente ale zilei. Atunci când ești plecat, poți seta o temperatura mai mică – de exemplu 17 grade – iar la orele când te întorci de la servicu temperatura să fie de 22 de grade.

Practic, nu vei fi nevoit să faci tu toate aceste operațiuni, ci se va ocupă termostatul de toate.

Totuși, recomandăm că instalarea să fie făcută de un instalator specializat, pentru că termostatul să funcționeze corect și să nu apară defecțiuni.

De asemenea, în timpul nopții nu ai nevoie de o temperatura foarte mare. Studiile spun că somnul ideal are nevoie de o temperatura cuprinsă între 16 și 19 grade. Pijamalele sunt necesare desigur.

stropuva romania

Izolarea țevilor de apă caldă este un alt truc care te poate ajută să faci economii

O altă măsură pe care o poți lua pentru a face economii este să izolezi țevile de apă caldă.

Investiția este foarte mică, dar economiile vor fi remarcabile. Asta deoarece pierderile termice pe traseu vor fi minime. Poți folosi tuburi din spumă poliuretanică pentru a izola țevile, sau vată minerală.

Recomandăm însă folosirea tuburilor, deoarece sunt mult mai estetice.

Atunci când aerisești, oprește căldură

Aerisirea camerelor este strict necesară, însă nu este necesar să ții și calorifele pornite atunci când deschizi geamurile. Asta deoarece tot ce faci este să irosești căldură fără sens. Chiar dacă ții calorifele pornite în timp ce geamurile sunt deschise, temperatura din interior va scădea oricum.

Izolează îmbinările ferestrelor

Căldură se poate pierde și pe la îmbinările ferestrelor, așa că se recomandă izolarea acestora. Poți face acest lucru cu ajutorul garniturilor de etanșare autoadezive.

Iar un ultim sfat este să nu acoperi caloriferele cu rufe, deoarece astfel nu vor putea degajă foarte multă căldură. Asta deoarece rufele sau alte obiecte puse pe calorifer sunt că un zid pentru căldură care nu va mai ajunge în camera.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *