smoothie

Smoothie, sănătate la pahar. Ce trebuie să știi

Sănătate

Smoothie-urile au devenit foarte populare în ultima vreme printre cei care caută să aibă un stil de viață cât mai sănătos. Iar motivele sunt ușor de înțeles. Un smoothie este o băutură sănătoasă, naturală dar și gustoasă totodată. De aceea se recomandă consumul lui zilnic, deoarece este foarte bogat atât în vitamine cât și alte minerale, fibre șamd. Pe scurt, un smoothie este foarte o bucurie pentru organism. De aceea ne-am gândit să facem un articol special despre smoothie-uri, cu informații utile pentru cei care nu știu prea multe despre acest miracol natural.

Smoothie – ce este acesta?

În general un smoothie este o băutură foarte cremoasă și se prepară din fructe sau legumă, ori împreună, iar de multe ori se mai adaugă lapte, apă sau chiar iaurt. Așa cum ziceam și mai sus, este foarte bogat în substanțe sănătoase pentru corp. Foarte des întâlnim ingrediente precum fructe de pădure, căpșuni, mere, pere, banane, dar și legume ca dovlecelul, broccoli sau spanacul. Desigur, opțiunile sunt mereu nelimitate. De aceea este și foarte apreciat, pentru că poți alege așa cum papilele tale gustative doresc. Libertate!

smoothie

De ce să consumi cel puțin un smoothie zilnic

Dacă poate nu prea te atrage ideea de a consuma cel puțin un smoothie zilnic, îți vom oferi mai jos câteva motive despre care credem că te vor convinge că merită.

Ei bine, un smoothie este apreciat în mod special pentru faptul că îți crește nivelul de energie, dar este bun totodată și la digestie.

Inima este mult mai sănătoasă dacă vei consuma mai des smoothie-uri, iar imunitatea va deveni mai puternică. Masa musculară are și ea de câștigat atunci când în alimentația ta se va regăsi mai des câte un smoothie, iar funcțiile creierului vor fi la rândul lor îmbunătățite.

Pielea devine mai strălucitoare, iar deficiența de minerale va fi prevenită.

Modul de preparare al unui smoothie

Un alt lucru care face din smoothie un adevărat rai pentru organism este acela că este foarte ușor de preparat. Trebuie doar să speli legumele și fructele, iar mai apoi să le tai în bucățele mai mici, pentru ca mai apoi să le pui în blender cu sau fără gheață sau ce mai vrei tu să adaugi. Rezultatul este un smoothie, doar că trebuie să aștepți puțin înainte de a-l bea.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *