Soluții naturale pe care le poți folosi pentru curățenie

Soluții naturale pe care le poți folosi pentru curățenie

Deși în magazine vei găsi o mulțime de produse pentru curățenie, majoritatea dintre ele sunt foarte chimice drept urmare ne pot afecta sănătatea.

Totuși și curățenia are importanța sa, așa că nu putem renunța la ea. Putem în schimb să ne folosim de soluțiile naturale pe care vi le vom prezenta în acest articol.

Practic, multe pete pot fi curățate cu diferite ingrediente pe care le găsim în bucătărie. Iar astfel vom reduce și substanțele chimice din casa noastră.

Soluții naturale pentru curățenie

Iată ce soluții naturale să folosești pentru curățenie:

  • Iaurtul poate fi folosit cu succes pentru a curăța obiectele din argint. Trebuie doar unse și frecate bine cu iaurt, iar după ce le vei clăti și șterge cu o cârpă vei constata că aspectul lor e ca nou.
  • Tot pentru obiectele din argint poate fi folosit spanac. Fierbe spanac în apă iar acea apă o poți folosi pentru a face obiectele din argint să arate ca noi.
  • Ai obiecte din aramă? Le poți curăța folosind mălai amestecat cu sare și oțet. Clătește bine cu apă rece și vei vedea că arată muuult mai bine.
  • Tot pentru aramă se poate folosi praf de cretă cu oțet.
  • Jucăriile copiilor trebuie și ele sterilizate adesea, iar acest lucru poate fi realizat cu apă călduță în care să pui două linguri de bicarbonat.

După renovări este posibil să existe pete lăsate de ciment pe gresie, parchet sau în cine știe ce locuri. Poți scăpa foarte ușor de ele dacă vei clocoti oțet pe care să îl folosești pentru a curăța cu o perie acele pete.

După ce ai obținut o murdărie de mai mare dragul pe mâini, după ce vopsești ouăle de paște de exemplu, pare a fi foarte dificil să o îndepărtezi. Asta pentru că nu știai că poți folosi o lingură de ulei și 5 linguri de zahăr pentru a obține o soluție naturală foarte eficientă.

Petele de cerneală pot fi foarte ușor îndepărtate cu ajutorul lămâilor. Mai exact, se folosește zeama de la o lămâie și se lasă pe pată timp de 10 minute. Apoi se va îndepărta foarte ușor. În schimb, calcarul poate fi curățat folosind oțet și sare.

Știai că dacă vei adăuga în apa pentru geamuri puțină cerneală vei obține geamuri foarte strălucitoare și curate?

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *