Știai că aceste plante nu trebuie ținute în casă?

Știai că aceste plante nu trebuie ținute în casă?

În casele multor români găsim tot felul de flori și plante, ținute pentru aspectul lor plăcut ori doar de dragul proprietarilor față de plantele verzi. Dacă unele se pot dovedi a fi benefice, ori pur și simplu nu fac nici un rău, sunt și destule plante care nu ar trebui ținute în casă. Despre acestea vrem și noi să vorbim în acest articol, așa că în rândurile următoare îți vom prezenta mai multe plante pe care, dacă le ai în casă, ar trebui să scapi de ele. Ori cel puțin să știi să nu le treci niciodată pragul casei tale, precum și motivele pentru care îți recomandăm acest lucru.

Narcise galbene

Cunoscute în mod special pentru parfumul lor foarte puternic, narcisele galbene pot părea o idee superbă pentru a decora o cameră. Totuși, bulbii acestor flori sunt otrăvitori, așa că narcisele galbene nu sunt recomandate la ghiveci. Ingerarea plantei poate duce la stări precum voma, diareea, tremuratul, palpitațiile și multe alte stări neplăcute.

Leandru

Despre leandru nu putem spune decât că locul acestuia este în grădină, și nu în casă, iar asta din cauza toxicității sale. În ciuda faptului că florile sale de multe ori roșii, albe sau roz pot fi foarte simpatice, chiar și o mică bucățică din acea plantă consumată accidental poate fi fatal. Printre primele efecte sunt somnolența, încetinirea ritmului cardiac precum și tremuratul. Așa că ai grijă.

Azalea

Pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă este azalea. Pe lângă faptul că este foarte pretențioasă, aceasta poate fi și foarte toxică, ducând la probleme precum paralizia, coma sau chiar decesul. Așa că mai bine o admirăm numai în poze.

azalea

Begonia

Disponibilă într-o gamă variată de culori, begonia este la rândul ei foarte pretențioasă dar și periculoasă totodată. La fel ca multe altele, aceasta ar trebui plantată direct în pământ și nu în ghiveci.

Așadar, acestea sunt câteva dintre plantele care nu ar trebui ținute în casă.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *