ulei de in

Uleiul de in. Știai cât de sănătos e?

Sănătate

Uleiul de in se află în alimentația oamenilor de foarte mulți ani, mii de ani chiar, iar asta deoarece este un produs natural care s-a dovedit a fi și foarte sănătos. Modul de obținere este și el unul natural și simplu, presându-se semințe de in la rece. Dar știai cât de bun este acest ulei de in?

Mai întâi de toate ar trebui să știi că este foarte bogat în elemente sănătoase pentru corp. De la Omega 3 și Omega 6, la vitamine și minerale, toate pot fi găsite în uleiul de in. Iar de aici vin o mulțime de beneficii pe care le prezentăm chiar în rândurile de azi.

Bun pentru slăbit

Știai că uleiul de in te ajută chiar și să slăbești? Asta deoarece ajută la punerea în mișcare a sistemului digestiv și astfel vei scăpa de toxine dar și vei fi mai des în formă. Iar totodată vei mai scăpa și de kilograme.

Bun și pentru că te ajută să lupți cu colesterolul

Uleiul de in mai este apreciat și pentru capacitatea sa de a regla tensiunea arterială, iar prin urmare scade și colesterolul, iar totodată ajută la reglarea pulsului.

Chiar și pielea se bucură de proprietățile minune ale uleiului de in

Uleiul de in dă o mână de ajutor organismului pentru fabricarea colagenului, deci este foarte bun și pentru piele. Îndepărtează celulita dar și unele eczeme. Conumând ulei de in, pielea devina mai elastică dar și mai sănătoasă totodată.

Poți lupta și împotriva astmului

Uleiul de in este foarte bogat și în acid alfa-linoleic. Astfel reduce inflamațiile aflate la sistemul respirator, făcând lupta împotriva astmului mult mai ușoară, dar și împotriva alergiilor respiratorii.

Așadar, sperăm că te-am convins că ai motive să consumi și tu ulei de in mai des, pentru o sănătate tun!

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *