Un transport uman atipic

Un transport uman atipic

Traim intr-o epoca in care nevoia de mobilitate o egaleaza in frecventa pe cea de aer, apa sau de paine. De pilda romanii care lucreaza in Parlamentul European fac naveta cu avionul saptamanal in strainatate.

Stim bine cat de confortabil si securizat este transportul aerian. In afara de filtrele de securitate si de bagajul care merge la cala, in avion este curat si racoare, scaunele sunt moi si spatioase, iar privelistea de la inaltime, de vis.

In prezent si in microbuze, trenuri, autobuze sau autocare se merge pe principiul  asigurarii maximului confort si maximei securitati calatorilor.

In prezent, omul este in centrul atentiei si este pretuit sau respectat, fie ca este viu, fie ca a trecut in nefiinta.

Trebuie sa recunoastem ca ambele tipuri de transporturi umane implica responsabilitate si cei care le ofera au datoria sa asigure confortul beneficiarilor. Sunt insa si diferente mari intre cele doua tipuri de transport. O persoana sanatoasa isi poarta singura de grija in timpul calatoriei, in timp ce in cazul transportului funerar intreaga grija revine firmei cu care ai semnat contractul.

  Familia decedatului  are nevoie de cea mai buna firma de  pompe funebre care sa asigure transport decedati  si care  sunt autorizate sa presteze aceste servicii :

-sicrie speciale, care sa il tina perfect conservat si fixat, sa nu alunece in timpul drumului

-masini bune si autorizate, curate la exterior si curate in interior

-temperaturi scazute in interior, sa poata ajunge cu bine acasa, chiar daca s-a facut o imbalsamare de calitate cu efect care dureaza si cateva luni bune dupa inmormantare

-asigurarea actelor insotitoare necesare la timp, fiindca acasa, decedatul este asteptat de ai sai. Discutand deschis, mortul trebuie ingropat, sa isi gaseasca linistea si sa incheie ciclul existential, iar familia trebuie sa isi reia activitatile si viata. Este mult de alergat la autoritatile din tara in care a avut loc decesul pentru obtinerea dosarului de repatriere.

-pregatirea de calatorie tot angajatii firmei o fac, mai ales ca se pricep perfect, fiindca au experienta si pregatirea profesionala necesara. Este ca si cum cineva care calatoreste frecvent stie ce sa isi ia pentru un drum lung. In mod sigur ca persoanele care nu au experienta plecarii nu stiu ce sa isi puna in bagaje si cum sa aseze lucrurile. De pilda, nu te duci intr-o zona de munte, fara o geaca grosuta, chiar si in mijlocul verii si nu uiti produsele de protectie solara.

In cazul unui defunct, care nu isi ia bagaje cu el, in afara sicrielor complet echipate, sunt multe de facut, fiindca el nu poate face absolut nimic. Pregatirea trupului neinsufletit de calatorie ia mult timp si implica mult efort, fiindca:

-trebuie spalat foarte bine

-parul este tuns cu grija, pieptanat, unghiile taiate rotund, pilite atent ca aspectul lor sa fie demn de ultima ceremonie

-imbalsamarea de calitate asigura conservarea trupului un timp indelungat si impiedica descompunerea care i-ar deranja pe cei din jur prin mirosul suparator.

-hainele se aleg cu grija sa fie potrivite si evenimentului, dar si ca varsta si marime. Nu este usor sa imbraci un trup inert.

Cand totul este gata, sicriele cu capacul sigilat sunt urcate in masina funerara si prinse atent sa nu se rastoarne. In functie de temperaturile exterioare se regleaza si cea interioara si soferii pleaca ducand incarcatura pretioasa catre cei care asteapta acasa sa isi ia ramas bun si sa isi indeplineasca indatoririle.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *