Utilități ale zațului de cafea

Utilități ale zațului de cafea

Trucuri

Atunci când facem cafea, de cele mai multe ori zațul rămas ajunge la coșul de gunoi. Acesta este un obicei greșit, deoarece zațul de cafea are o mulțime de beneficii. Despre beneficiile zațului de cafea dorim și noi să discutăm în acest articol. Iată deci câteva utilități ale zațului de cafea.

Află așadar câte lucruri uimitoare poți face cu ajutorul zațului de cafea.

Poți scăpa de cearcăne cu ajutorul zațului de la cafea

Cearcănele la ochi pot avea un aspect foarte neplăcut, așa că de multe ori căutăm soluții pentru a scăpa de ele. Folosește zaț de cafea cu ulei de cocos, pentru a realiza o pastă. Aceasta o aplici sub ochi iar peste 20 de minute te poți spăla cu apă călduță. Repetând această procedură vei scăpa de cearcănele de sub ochi.

Foarte bun condiment

Sunt multe persoane care folosesc zațul de cafea pe post de condiment. Zațul umed are acizi care îi oferă cărnii un gust foarte bun. De asemenea, alimentele care urmează a fi preparate la grill pot fi și ele condimentate folosind zațul de cafea.

Scapi de celulită

Zațul de cafea mai poate fi folosit și pentru a scăpa de celulită. Trebuie doar să îl folosești pentru a masa zonele unde celulita și-a făcut apariția.

Curăță tigăile

Unele tigăi par a fi imposibil de curățat. Ei bine, nu e chiar așa. Zațul poate fi folosit pe post de material abraziv. Presară doar puțin zaț de cafea și cu ajutorul unei cârpe vei îndepărta petele mult mai ușor.

Ține dăunătorii departe

Mai poți folosi zaț de cafea și pentru a ține dăunătorii departe. Presară zaț de cafea prin întreaga grădină, iar dăuntătorii vor sta departe de plantele tale.

Mai poți folosi zațul de cafea și pe post de îngrășământ pentru florile tale de ghiveci.

Acestea sunt așadar câteva dintre numeroasele beneficii ale zațului de cafea. Ai deci mai multe motive pentru a nu-l mai arunca așa cum făceai până acum.

 

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *