Vinul și întrebuințările sale

Un pahar cu vin la masă nu numai că e foarte gustos ci totodată este și sănătos. Dar vinul nu e bun doar pentru consum ci îi putem găsi și alte întrebuințări.

Astfel, dacă te interesează și pe tine întrebuințările vinului, atunci credem că acest articol îți va fi foarte util.

Să zicem că ți-a rămas niște vin într-o sticlă – deși care sunt șansele? – și nu ți-ai dori să-l arunci în chiuvetă, Iată ce poți face cu el:

Întrebuințările vinului

Vinul are multe întrebuințări, însă în rândurile următoare îți vom prezenta doar câteva dintre cele mai importante.

Poate fi pus în cadă

Îți dorești ca după baie să te bucuri de o piele catifelată și frumoasă? Ei bine, toarnă două căni de vin în apa din cadă și spală-te în mod obișnuit.

După baie vei vedea că pielea ta a căpatat un aspect mult mai atrăgător. Vinul conține acid tartric dar și antioxidanți așa că are rol de dezinfectare și de regenerare.

Curăță grăsimea

Vasele pline de grăsime reprezintă un coșmar foarte urât. Pot fi curățate însă foarte ușor folosind vin alb amestecat cu puțin bicarbonat de sodiu. Soluția obținută îți va curăța toate vasele fără probleme. Las-o să acționeze 10-15 minute iar mai apoi munca va fi mult mai ușoară.

Curăță fructele și legumele

Vinul mai poate fi folosit și pentru „dezinfecție”. Folosește un pulverizator pentru a-l da pe fructe și legume, iar acestea vor fi mult mai sănătoase.

Foarte bun pentru curățenie

Vinul poate înlocui foarte multe soluții chimice pentru curățenie. La geamuri cel puțin face o treabă extraordinar de bună. Iar astfel reușești să scapi de o parte din chimicalele din casă și să obții o curățenie lună folosind un produs natural: vinul.

Curăță vinul roșu cu vin alb

Petele de vin roșu sunt foarte supărătoare dar și greu de îndepărtat. Dar știai că poți folosi vin alb pentru a curăța petele de vin roșu?

Toarnă puțin vin alb imediat după ce ai făcut pata de vin roșu iar apoi folosește un burte cu apă rece. Pune puțină sare peste apă și aspiră totul peste 10 minute. Pata va dispărea ca prin minune!

Ce spui de toate aceste întrebuințări ale vinului? Tu le știai? Ce alte întrebuințări ale vinului mai cunoști? Suntem tare curioși să aflăm!

Distribuie articolul

Leave a Reply